Stabæk forbi VIF

Luc Kassi jubler etter å ha gjort 2-0-målet til Stabæk under eliteseriekampen mot Vålerenga lørdag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Ernest Asantes drømmetreff og Luc Kassis langskudd ga Stabæk tre svært fortjente poeng mot Vålerenga. Bæringene rykket opp til annenplass etter 2-0-seieren.

Stabæk tok seg forbi Vålerenga og er nummer to i eliteserien etter en meget god kamp lørdag kveld.

Asante åpnet ballet etter drøye ti minutter da han fikk drømmetreff og satte ballen helt oppe i krysset, mens Kassi avgjorde kampen snaut 20 minutter før slutt med et flott skudd fra distanse.

Hjemmelaget var best i alt på Nadderud og burde egentlig vunnet mer enn 2-0, men manglende effektivitet sparte VIF for et stygt tap.

Kjetil Rekdals menn skapte nesten ikke noe som helst, og det var i det hele tatt noe slapt over laget kampen gjennom.

Drømmescoring

Stabæk startet kampen positivt, og det tok bare drøyt ti minutter før hjemmefansen kunne juble for scoring. Muhamed Keita, som spilte sin første hjemmekamp som Stabæk-spiller, fant Asante etter et strålende forarbeid på venstrekanten.

Lynvingen skjøt på direkten med venstrefoten fra rundt ti meter, og banket ballen hardt og uttakbart i krysset bak VIFs keeper.

Hjemmelaget fortsatte å kjøre kampen, og Vålerenga var heldige som bare lå under med 0-1 til pause. Stabæk spilte seg fram til flere gode sjanser, og spesielt Yassine El Ghanassy burde økt ledelsen.

I annen omgang tok det bare få minutter før Stabæk kunne scoret, men igjen var Vålerenga heldige da toppscorer Adama Diomande nølte i avslutningsøyeblikket.

Ikke lenge etterpå ble kraftspissen skadd, men spilte noen minutter i store smerter før han måtte kaste inn håndkleet.

Innbytteren scoret

Diomande ble erstattet av Kassi, og ivorianeren trengte ikke lange tiden på banen før han gjorde seg bemerket. Kassi fikk ballen midt på VIFs halvdel, og avanserte upresset før han satte ballen lavt i hjørnet fra like utenfor sekstenmeteren.

I minuttene før scoringen hadde Vålerenga for en sjelden gang skyld presset Stabæk tilbake på banen, men 2-0-målet slo luften ut av hjemmelaget.

Det siste kvarteret hadde Stabæk god kontroll, og bæringene tok en etterlengtet trepoenger etter tre kamper uten seier.

For Vålerenga var tapet deres første på fremmed gress denne sesongen, og betyr nok etter alt å dømme at det lille gullhåpet de hadde er borte.