Putin mener Blatter fortjener Nobels fredspris

Sepp Blatter og Vladimir Putin håndhilste i forbindelse med trekningen av VM-kvalifiseringsgruppene lørdag. Foto: Grigory Dukor, Reuters / NTB scanpix
Sepp Blatter og Vladimir Putin håndhilste i forbindelse med trekningen av VM-kvalifiseringsgruppene lørdag. Foto: Grigory Dukor, Reuters / NTB scanpix

Russlands president Vladimir Putin er mektig imponert over arbeidet Sepp Blatter har gjort som FIFA-president.

I et intervju med den sveitsiske TV-stasjonen RTS uttrykker Putin stor begeistring for den mektige fotballsjefen.

– Jeg mener folk som Sepp Blatter og ledere for store internasjonale idrettsorganisasjoner fortjener en spesiell utmerkelse. Hvis det er noen som fortjener Nobels fredspris er det disse folkene, sa Putin mandag.

Det har lenge vært kjent at den russiske presidenten er en stor tilhenger av den mektige FIFA-sjefen. Da Blatter ble gjenvalgt i vår, var Putin raskt ute med å hylle sveitserens profesjonalitet.

– Putin uttrykker at han er sikker på at Blatters erfaring, profesjonalitet og høye autoritetsnivå vil sørge for å øke fotballens popularitet og geografiske utspredelse ytterligere, sa en talsmann for den russiske regjeringen.

Kort tid etter hyllesten ble det klart at Blatter trekker seg president.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus