Rosenborg økte forspranget med ny seier

Tobias Mikkelsen (t.v.) jublet sammen med Pål André Helland og Fredrik Midtsjø etter sin 1-0-scoring mot Sandefjord. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Rosenborgs angrepstrio kontret inn to mål i kampens ti første minutter mot Sandefjord i søndagens eliteseriekamp. Det holdt akkurat for serielederen i 2-1-seieren.

Trønderne så ut til å ha full kontroll borte mot Sandefjord, men slapp vertene inn i kampen og ble presset gjennom hele annenomgang. Men Kåre Ingebrigtsens menn slapp med skrekken og rykket ytterligere fra i tabelltoppen. Etter søndagens seier har Rosenborg en luke på sju poeng til Stabæk.

– Vi vinner på en dårlig dag, og det er deilig, sa Alexander Søderlund til TV 2 etter kampen.

Ingebrigtsen var fornøyd med tre nye poeng, men erkjenner at de tidvis slet mot tabelljumboen.

– Jeg synes Sandefjord var gode. De turte virkelig å spille fotball og skapte problemer for oss. Vi slet, konkluderte Rosenborg-treneren.

To på ti minutter

Selv om seieren satt langt inne mot Sandefjord, kan Ingebrigtsen glede seg over ti minutter med angrepsfotball av ypperste klasse.

Angrepstrioen Pål André Helland, Tobias Mikkelsen og Alexander Søderlund gikk ut i et forrykende tempo og banket inn gjestenes første mål allerede etter fem minutter.

Helland satte fart på høyresiden og spilte ballen på tvers til Mikkelsen som sto helt alene på bakerste stolpe. Dansken gjorde ingen feil og satte inn 1-0.

Bare fem minutter etter var trioen på ferde igjen. Denne gang var det eliteseriens toppscorer, Alexander Søderlund, som banket ballen i mål etter pasning fra Mikkelsen. Det var 27-åringens 15. mål for sesongen.

Slo tilbake

Rosenborg klarte imidlertid ikke å holde intensiteten oppe etter hvilen, og Sandefjord kjørte på for en utligning.

I det 62. minuttet fikk vertene lønn for strevet da Pål André Kirkevold satte ballen i nettet etter et glimrende samarbeid med Cheikhou Dieng. Til tross for flere store muligheter ble det ikke flere mål for vertene.

– Det er fortjent at Rosenborg vinner, men guttene har fått en bekreftelse på at de har nivået inne, og det er viktig for meg, sa Lars Bohinen til TV 2 etter tapet.

Vestfoldingene ligger desidert sist på tabellen med bare 9 poeng på 17 kamper, men Bohinen tar likevel ingen sorger på forskudd.

– Vi er veldig gode i annenomgang, og det er jeg fornøyd med. Det er kanskje ikke i disse kampene vi skal gjøre det, sa han.