Tyskland blir første motstander i VM-kvalifiseringen

Per-Mathias Høgmo er fornøyd med kampoppsettet for VM-kvalifiseringen.
Per-Mathias Høgmo er fornøyd med kampoppsettet for VM-kvalifiseringen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Norge skal åpne VM-kvalifiseringen i fotball mot Tyskland hjemme på Ullevaal 4. september neste år, melder Norges Fotballforbund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er motiverende å møte regjerende verdensmester hjemme i den første kampen. Det er vi godt fornøyd med. Det er en attraktiv kamp både sportslig og publikumsmessig, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til fotball.no.

Han har tidligere sagt at annenplassen i gruppen vil være et naturlig mål for det norske landslaget, som da kan satse på å komme med til sluttspillet i Russland i 2018 via omspillskamp blant de åtte beste gruppetoerne i den europeiske kvalifiseringen.

Det blir hjemmekamper på Norge både først og siste i kvalifiseringen, og det er landslagssjefen godt fornøyd med.

– Vanligvis pleier kamper i mars å være utfordrende for oss, men vi synes det er ok å få Nord-Irland da. Vi er veldig godt fornøyd med å avslutte på hjemmebane. For oss ble dette et bra oppsett, sier Høgmo.

Norge VM-kvalifiseringskamper spilles slik:

2016:

4. september: Norge – Tyskland, 8. oktober: Asserbajdsjan – Norghe, 11. oktober: Norge – San Marino, 11. november: Tsjekkia – Norge.

2017:

26. mars: Nord-Irland – Norge, 10. juni: Norge – Tsjekkia, 1. september: Norge – Aserbajdsjan, 4. september: Tysjkland – Norge, 5. oktober: San Marino – Norge, 8. oktober: Norge – Nord-Irland.

Personvernpolicy