Tyskland blir første motstander i VM-kvalifiseringen

Per-Mathias Høgmo er fornøyd med kampoppsettet for VM-kvalifiseringen.
Per-Mathias Høgmo er fornøyd med kampoppsettet for VM-kvalifiseringen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Norge skal åpne VM-kvalifiseringen i fotball mot Tyskland hjemme på Ullevaal 4. september neste år, melder Norges Fotballforbund.

– Det er motiverende å møte regjerende verdensmester hjemme i den første kampen. Det er vi godt fornøyd med. Det er en attraktiv kamp både sportslig og publikumsmessig, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til fotball.no.

Han har tidligere sagt at annenplassen i gruppen vil være et naturlig mål for det norske landslaget, som da kan satse på å komme med til sluttspillet i Russland i 2018 via omspillskamp blant de åtte beste gruppetoerne i den europeiske kvalifiseringen.

Det blir hjemmekamper på Norge både først og siste i kvalifiseringen, og det er landslagssjefen godt fornøyd med.

– Vanligvis pleier kamper i mars å være utfordrende for oss, men vi synes det er ok å få Nord-Irland da. Vi er veldig godt fornøyd med å avslutte på hjemmebane. For oss ble dette et bra oppsett, sier Høgmo.

Norge VM-kvalifiseringskamper spilles slik:

2016:

4. september: Norge – Tyskland, 8. oktober: Asserbajdsjan – Norghe, 11. oktober: Norge – San Marino, 11. november: Tsjekkia – Norge.

2017:

26. mars: Nord-Irland – Norge, 10. juni: Norge – Tsjekkia, 1. september: Norge – Aserbajdsjan, 4. september: Tysjkland – Norge, 5. oktober: San Marino – Norge, 8. oktober: Norge – Nord-Irland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus