Rune Hauge skal selge eliteserierettighetene igjen

Rune Hauge skal igjen selge rettighetene til eliteserien i fotball. Her er han avbildet ved salget av de samme rettighetene i 2005.
Rune Hauge skal igjen selge rettighetene til eliteserien i fotball. Her er han avbildet ved salget av de samme rettighetene i 2005. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Det ble bråk da Rune Hauge tjente 100 millioner kroner på å selge TV-rettighetene for eliteserien i 2005. Nå skal fotballagenten igjen bidra til å selge nye rettigheter.

TV 2 har etter oppkjøpet av CMore sikret retten til å sende norsk klubbfotball ut 2016. Men allerede i høst er det ventet at TV-rettighetene fra og med 2017-sesongen blir solgt.

Fotball Media, som er eid av Norges Fotballforbund (NFF) og Norsk Toppfotball (NTF), har jobben med å selge rettighetene. Lørdag skriver Dagens Næringsliv at Fotball Media har hyret inn Profile Partners, eid av Hauge, til å bistå med salget.

Rekordhonorar

– De skal selvfølgelig være med i salgsprosessen, men vi setter ikke dette 100 prosent ut til Profile Partners. Det er et samarbeid hvor vi kjøper inn deres kompetanse og erfaring, og ønsker å bruke den til å utvikle medieproduktene, sier daglig leder Knut Kristvang i Fotball Media til Dagens Næringsliv.

Sist Fotball Media solgte rettighetene ble det bråk i ettertid. CMore kjøpte da rettighetene før TV 2, som var daværende rettighetshaver, fikk komme på banen. Nå er situasjonen annerledes ettersom TV 2 tidligere i år kjøpte CMore og dermed tok over fotballrettighetene.

Hauge forhandlet fram en salgspris på én milliard kroner da TV 2 kjøpte rettighetene i 2005. Han fikk da selv et honorar på 100 millioner kroner, noe mange reagerte sterkt på. Siden har han bistått TV 2 i kjøpene av rettighetene til Premier League i 2009 samt for OL 2014 og 2016 for fire år siden.

Skeptisk

Discovery Networks Norway, som blant annet eier TVNorge, er regnet som TV 2s fremste utfordrer i kampen om rettighetene som nå skal selges. Deres sjef Harald Strømme har ikke ønsket å kommentere saken nå. Men i januar uttrykte han bekymring for at Hauge skal selge rettighetene, fordi agenten tidligere har jobbet for TV 2 ved kjøp av rettigheter.

Forhandlingene om rettighetene er ennå ikke i gang.

– Vi forholder oss til de rådgivere som fotballen selv velger å hyre inn, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2.

Rune Hauge har selv ikke svart på henvendelser fra avisen, og har derfor ikke kommentert saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus