Odd kontrollert videre i Europaligaen

Odd vant 2-1 hjemme mot Shamrock i 2. kvalifiseringsrunde til europaligaen. Det ga 4-1 sammenlagt for telemarkingene.
Odd vant 2-1 hjemme mot Shamrock i 2. kvalifiseringsrunde til europaligaen. Det ga 4-1 sammenlagt for telemarkingene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Odd hadde 2-0 å gå på fra borteoppgjøret mot irske Shamrock. I returkampen hjemme i Skien hadde telemarkingene få problemer med å sikre avansement fra 2. kvalifiseringsrunde med 2-1-seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Odd sparte viktige spillere som Jone Samuelsen, Fredrik Oldrup Jensen og Oliver Occean fra start. Dag-Eilev Fagermo var rimelig sikker på at 2-0-ledelsen skulle holde for videre spill.

Den første omgangen var en jevn affære, men ingen av lagene kom til de store muligheten. Cupfinalisten fra 2014 hadde god kontroll på irene de første 45 minuttene.

Fagermo hadde lyst på en avgjørelse, og i pausen ble Occean byttet inn. Utover i omgang ble også Samuelsen satt inn. Annen omgang fortsatt likevel som den første sluttet, men Odd spilte seg fram til sjanser uten å få uttelling med det første.

Etter 71 minutter ble det scoring for vertene. Samuelsen slo en glitrende pasning til Ole Jørgen Halvorsen. Vingen avsluttet flott i mål.

Med fem minutter igjen å spille feide Steffen Hagen all tvil til side om hvem som skulle vinne sammenlagt. Midtstopperen headet inn 2-0 på bakre stolpe.

Shamrock fikk et trøstemål like før fulltid da Gavin Brennan satte inn 1-2. Det var Odds første baklengsmål i europaligakvalifiseringen så langt.

Odd skal ut mot svenske Elfsborg i neste runde.

Personvernpolicy