Malmö sikret avansement i mesterligaen

Åge Hareide ledet Malmö videre i mesterligaen med 1-0 over litauiske Zalgiris tirsdag. Foto: Andreas Hillergren / NTB scanpix

Malmö tok en sterk 1-0-seier bort mot litauiske Zalgiris i 2. kamp i 2. kvalifiseringsrunde til mesterligaen. Resultatet gir Åge Hareide og co. videre spill i turneringen etter 1-0 sammenlagt.

Den svenske seriemesteren har slitt den siste tiden. I serien har de ikke vunnet på fire kamper, deriblant to uavgjorte mot nedrykksplasserte Örebro. På hjemmebane mot Zalgiris i den første kampen ble det kun 0-0. Malmö måtte ha scoring i Litauen.

I den første omgangen hadde klubben fra Vilnius de største mulighetene, blant annet et skudd som strøk stolpen like før pause. Malmö måtte heve seg i annen omgang skulle det bli flere oppgjør i mesterligaen.

Skåne-klubben har nylig solgt keeperen Robin Olsen til greske PAOK. Zlatan Azinovic har voktet buret siden, mens 16 år gamle Marko Johansson er annenkeeper. To minutter etter pausen skjedde det som ikke skulle skje. Azinovic ble skadd og inn kom Johansson til sin ilddåp.

– Han er borte resten av sesongen. Det er fryktelig for Zlatan, sa Hareide etter kampen.

Tinnerholm matchvinner

Byttet var kanskje det som fikk gjestene til å våkne, for bare minutter senere banket høyreback Anton Tinnerholm inn 1-0.

Zalgiris hadde med Johansson i mål en gylden mulighet til å sette keepertalentet på prøve, men de få forsøkene som kom de neste 35 minuttene avverget 16-åringen enkelt. Litauerne fikk det ikke enklere da midtstopper Samir Kerla fikk se sitt annet gule kort elleve minutter før slutt.

Oppgjøret endte 1-0. Jo Inge Berget spilte hele kampen, mens Anders Vindheim erstattet Magnus Eikrem etter 90 minutter. I den tredje kvalifiseringsrunden venter østerrikske Salzburg.

– Det var enormt flott. Vi trykte jo på i 90 minutter hjemme og første omgang i dag uten å få den inn. Det var selvsagt en stor lettelse når den gikk inn, sa kaptein Markus Rosenberg.

Midtjylland videre

Danske Midtjylland vant 1-0 i den første kampen mot Lincoln fra Gibraltar. På bortebane tok den danske mesteren en ny seier, denne gangen 2-0. Martin Pusic og Mikkel Dueland sto for scoringene.

Finske HJK Helsinki slo latviske Ventspils 1-0 tirsdag. Det ga 4-1 sammenlagt.

Bulgarske Ludogorets tapte så vidt mot Real Madrid og Liverpool i mesterligaens gruppespill forrige sesong. Tirsdag sa det stopp i annen kvalifiseringsrunde da de røk ut mot Milsami fra Moldova. De tapte 2-1, 3-1 sammenlagt.