Kaller homosaken et «mas»

Morten Langli (innfelt) mener hele homofili-saken i norsk fotball er blåst ut av dimensjoner.
Morten Langli (innfelt) mener hele homofili-saken i norsk fotball er blåst ut av dimensjoner. Foto: Foto/montasje: / NTB Scanpix / ABC Nyheter

Fotballkommentator Morten Langli mener presset på mannlige fotballspillere om å stå fram har gått for langt.

Denne våren har NFF vært i hardt vær fordi de nektet SK Brann å ha regnbuefargede flagg på stadion. NFF snudde og nå pryder regnbuene de fire hjørnene av Brann stadion.

I juni under en kamp mellom Bærum og Sandnes Ulf i førstedivisjon ble en spiller utvist for å ha brukt homo som et skjellsord.

Homo-saken i og rundt norsk fotball har vært i skarpt fokus så langt i går, og i kjølvannet av bråket har VG satt homofili i norsk fotball under lupen med en rekke artikler.

Sist ut i debatten er fotballkommentator Morten Langli, som skrev tirsdag skrev følgende på Twitter:

Hvorfor dette evige maset om at mannlige homofile fotballspillere må stå fram? Er vel en privatsak.

Til VG utdyper Langli:

– Man skal lage et problem av at det er et problem, men dette må være en privatsak. Man må ikke lage massesuggesjon for å få folk til å stå fram, sier Langli til avisa.

Han mener hele problematikken er overdimensjonert.

– Homofili-saken er en ikke-sak, sier Langli som mener ungdomsfotballen er inkluderende på alle områder.

Leder i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LHL), er lite imponert over at Langli kaller det en «ikke-sak».

– Jeg lurer på hvordan han kan si det. Det vet vi lite om, for det finnes ingen åpne homofile i toppfotballen, sier leder Bård Nylund til VG.

Personvernpolicy