Start-selvmål ga Tromsø seieren

Tromsø slo Start 2-1 på hjemmebane etter selvmål av Robert Sandnes.
Tromsø slo Start 2-1 på hjemmebane etter selvmål av Robert Sandnes. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Start-innbytter Robert Sandnes var uheldig og headet ballen i eget nett da han laget det avgjørende 2-1-målet for Tromsø etter 63 minutter søndag.

Start kom fra to knallsterke hjemmekamper de to forrige rundene. Mot Aalesund ble det 3-1, mens Stabæk måtte seg se slått 4-1. Blant annet på grunn av glimrende spill fra unggutten Kristoffer Ajer og spissen Mathias Vilhjalmsson.

Med kun ett tap på de siste fem kampene hadde Mons Ivar Mjeldes mannskap tro på seier borte mot Tromsø, men ingen lett oppgave ventet i nord. Tromsø kom fra seks kamper bare med ett tap etter den elendig sesongstarten.

Ajer-scoring

Ajer scoret to mål mot Stabæk i forrige kamp. 17-åringen fortsatte i samme stil i Tromsø. Midtbanespilleren førte Start i ledelsen da han skjøt fra 16 meter etter 20 minutter. Via Magnar Ødegaard gikk ballen i mål.

Hjemmefansen på Alfheim var tydelig misfornøyde etter en dårlig start, men Tromsø slo raskt tilbake.

Bare tre minutter senere lempet keeper Pål Vestly Heigre ballen opp i banen. Den endte opp hos Magnus Andersen, som fikk ballen da Ole Martin Rindarøy sov, og klemte den i mål.

Selvmål

Venstreback Rindarøy ble byttet ut i pausen etter sløvt spill. Sandnes ble byttet inn, men 17 minutter senere gikk det galt for sunnmøringen.

Vertenes Lasse Nilsen fikk lagt inn fra venstre. Hardt presset av Ødegaard så Sandnes det nødvendig å klarere ballen, men uheldigvis gikk den i eget mål, til hans egen store frustrasjon.

I jakten på utligning byttet Mjelde innpå spissen Lars Jørgen Salvesen, men klubben fra Kristiansand kom aldri tilbake. Tromsø klatret med seieren opp på kvalifiseringsplass forbi Mjøndalen.