Målløst på Nadderud

Stabæk greide ikke å overliste Sarpsborg-keeper Quentin Westberg og måtte nøye seg med 0-0 i søndagens eliteseriekamp. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Stabæk og Sarpsborg spilte 0-0 i en kamp som ble spilt i ferietempo. Hjemmelaget hadde ballen klart mest, men gjestene hadde de største sjansene og kunne like gjerne stjålet tre poeng.

To store sjanser til Sarpsborg og noen halvsjanser til vertene var beholdningen søndag ettermiddag på Nadderud.

Det virket som begge lagene hadde tatt ferie allerede før kampen, og de frammøtte på tribunen fikk se lite som minnet om fotball på toppnivå.

Poengdelingen gjør at Stabæk ligger på annenplass, poenget foran Vålerenga. Sarpsborg er fortsatt faretruende nær bunnstriden etter en ny kamp uten seier. Laget har nå spilt seks kamper på rad uten å få tre poeng.

God redning av Sayouba

Det skjedde knapt noe som helst i de første 45 minuttene. Nærmest var Sarpsborg, men Mande Sayouba reddet Ole Christoffer Hansens forsøk fra skrå vinkel med en god parade.

Like før pause fikk hjemmelaget en halvsjanse, men Kamal Issah skjøt over.Stabæk hadde ballen klart mest i første omgang, men lavt tempo og et kompakt bortelag gjorde at sjansene uteble. Sarpsborg prøvde seg noen ganger, men foruten kaptein Hansens sjanse var det lite som brydde Stabæks forsvar.

I annen omgang tok det kortere tid før den første store sjansen, og igjen var det bortelaget som var nær scoring.

Et meget presist innlegg fra venstre fant pannebrasken til Martin Wiig, men Sayouba viste lynraske reaksjoner da han klarte å få en hånd på spissens gode avslutning. Da var det spilt ti minutter, og Stabæk var heldig som ikke lå under.

Presset mot slutten

Etter halvspilt omgang fikk Stabæk endelig en stor sjanse, men Quentin Westberg var raskt nede og reddet Luc Kassis forsøk.

De siste 20 minuttene virket Sarpsborg sluttkjørt, og Stabæk presset gjestene enda lenger tilbake. Det førte til noen halvfarlige situasjoner, men presisjonen var for det meste fraværende i hjemmelagets offensive spill.

Toppscorer Adama Diomandé hadde en frustrerende ettermiddag, men fem minutter før slutt testet han Westberg med en heading etter corner. Keeperen var med på notene og slo ballen over.

Det var også hjemmelagets siste mulighet, og dermed ble det målløst og poengdeling.