Tre mål i første omgang sikret Viking-seier

Viking jubler etter mål under eliteseriekampen i fotball mot Aalesund på Viking stadion lørdag.
Viking jubler etter mål under eliteseriekampen i fotball mot Aalesund på Viking stadion lørdag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Allerede etter fire minutter tok Viking ledelsen mot et Aalesund som aldri klarte å true hjemmelaget. Det endte med 4-1-seier.

Viking klatrer etter lørdagens seier opp til en foreløpig tredjeplass i eliteserien. For glisne tribuner viste Viking fra start at planen var å sikre seg en siste trepoenger før eliteserien tar en kort sommerpause.

1-0 kom etter bare fire minutter. Jón Dadi Bödvarsson fikk ballen ut på kant. Tero Mäntylä klarte ikke henge med, og islendingen fikk lagt inn lavt foran mål. Der var Suleiman Abdullahi, som enkelt kunne sette ballen i mål bak keeper Sten Grytebust. Det var spissens annen scoring på to kamper.

Hjemmelaget fortsatte presset etter målet, og Aalesund slet med å bygge opp et eget spill.

Tok ansvar

Vikings toppscorer Veton Berisha forlot klubben i sommer til fordel for 2.-divisjonsspill for tyske Greuther Fürth. I hans fravær tok Vikings andre spisser ansvar.

Etter 28 minutter la Jón Dadi Bödvarsson på til 2-0 etter sterkt forarbeid av Samuel Adegbenro.

Aalesunds største sjanse i første omgang kom etter 35 minutter. Et skuddforsøk fra Leke James ble blokkert, og ballen landet hos Aron Thrándarson alene på bakre stolpe. André Danielsen skled inn og blokkerte skuddforsøket.

Tre minutter før pause kombinerte Abdullahi og Bödvarsson igjen. Denne gangen var det islendingen som avsluttet etter å ha dempet en pasning fra spissmakkeren. Skuddet på volley gikk over Grytebust, og det sto 3-0.

Klar seier

– Vi vil ta en seier etter tapet mot Strømsgodset. Vi må fortsette sånn her også i annen omgang, sa tomålsscorer Bödvarsson til TV 2 i pausen.

Et kvarter inn i annen omgang reduserte Aalesund. Mustafa «Mos» Abdellaoue scoret sesongens fjerde mål etter at Viking ikke fikk klarert på en corner.

Den nye optimismen hos gjestene fikk seg en knekk fire minutter senere. I det 65. minutt slo Kristoffer Haugen et hjørnespark inn i boksen, og på første stolpe dukket Indridi Sigurdsson opp og stanget inn 4-1.

Personvernpolicy