Blazer utestengt fra FIFA på livstid

Chuck Blazer har innrømmet at han tok imot bestikkelser.
Chuck Blazer har innrømmet at han tok imot bestikkelser. Foto: Bernd Kammerer / Ap

FIFA utestengte torsdag Chuck Blazer for resten av livet på grunn av hans rolle i korrupsjonsskandalen som har blitt rullet opp.

– Blazer har begått mange og ulike handlinger av uredelighet kontinuerlig og gjentatte ganger i løpet av sin tid som en tjenestemann i forskjellige høytstående og innflytelsesrike stillinger i FIFA og CONCACAF, skrev Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Les også: Blazer innrømmer bestikkelser

Den tidligere FIFA-toppen skal siden 2011 ha samarbeidet med amerikanske myndigheter. I vitnemål med FBI har Blazer innrømmet at han og andre tok imot bestikkelser før tildelingen av VM-sluttspillene i 1998 og 2010.

Personvernpolicy