Fiji slo til med 38-0-seier

FANTASTISKE FIJI: Dette landslaget har gjort noe ingen andre har klart før. Foto: Fiji Football Association.

Port Moresby (NTB): Fijis fotballandslag sørget lørdag for å sette ny scoringsrekord i en landskamp da Mikronesia ble slått med vanvittige 38-0.

Fiji er langt fra noen fotballstormakt, men i helgen sørget de for å skrive seg inn i rekordbøkene.

Det var i Pacific Games, hvor de mange små øystatene i Oseania deltar i ulike idretter, at rekorden kom. Fiji ledet hele 21-0 til pause over Mikronesia, og i annen omgang scoret laget ytterligere 17 mål.

38-0-seieren er den største i en landskamp noensinne. Antonio Tuivana ble ifølge The Guardian Fijis toppscorer i kampen med sine ti mål.

Australia har så langt hatt rekorden. De vant 31-0 over Amerikansk Samoa i VM-kvalifiseringen i 2001. Det er uklart om FIFA vil godkjenne Fijis storseier som ny rekord, ettersom turneringen er for U23-lag.

For Mikronesia har turneringen startet tungt. Dette var lagets annen kamp. I den første tapte de 0-30 for Tahiti.