Flod ferdig som fotballagent

Per A. Flod deltok på Aschehougs tradisjonsrike hagefest i Oslo torsdag.
Per A. Flod deltok på Aschehougs tradisjonsrike hagefest i Oslo torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Per A. Flod (63), mannen bak de mange overgangene til John Carew, pensjonerer seg som fotballagent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Per Arne Flod kan se tilbake på en særdeles innholdsrik karriere som fotballagent. Gjennom nesten 35 år i bransjen er han en av de norske fotballagentene med størst suksess.

– Det har vært utrolig moro. Jeg har fått være med på ting jeg man bare kan drømme om og blitt venner med mennesker man bare ser på TV, oppsummerer Flod til Aftenposten.

Det var Flod som i 1997 ordnet med overgangen til John Carew fra Lørenskog til Vålerenga – den gang som agent for Vålerenga. Det ble starten på et langt og tett forhold mellom det store spisstalentet og Flod.

Flod sto bak alle Carews overganger. Fra Vålerenga til Rosenborg, Valencia, Besiktas, Lyon, Aston Villa og til slutt West Ham.

63-åringen er utdannet advokat og jobbet som det fram til Lillestrøm-spiller Arne Dokken tok kontakt en gang tidlig på 1980-tallet. Dokken hadde fått et tilbud fra Panathinaikos som han ønsket at Flod skulle se nærmere på. Det ble inngangsdøren til fotballverdenen.

Flod anslår å ha representert et sted mellom 40-50 fotballspillere i sin karriere, blant andre Jørn Andersen, Tommy Svindal Larsen og Hassan El Fakiri i tillegg til Carew.