Effektive Start slo et sløsende Aalesund

Starts Kristoffer Ajer jubler for sitt 3-1 mål på straffe under eliteseriekampen mellom Start-Aalesund.
Starts Kristoffer Ajer jubler for sitt 3-1 mål på straffe under eliteseriekampen mellom Start-Aalesund. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Start kom seg tilbake på vinnersporet da de slo Aalesund 3-1 på hjemmebane lørdag. Aalesund skapte klart mest, men kastet bort sjanse etter sjanse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spesielt Mustafa «Mos» Abdellaoue kommer til å sove dårlig etter lørdagens tap. Spissen hadde flere enorme sjanser til å havne på scoringslista mot Start, men en kombinasjon av svake avslutninger og god keeperspill ødela for Oslo-gutten.

For Start var saken en helt annen. Hjemmelaget var svært effektive, og scoret tre ganger. To av målene var noen skikkelige perler.

– Det er en kamp som kan bikke i alle retninger. Det er nervepirrende helt ut. For oss er det veldig viktig å vinne hjemme og plukke de poengene vi kan, sa Mons Ivar Mjelde til C More etter kampen.

Først sendte Matthías Vilhjálmsson Start foran med et nydelig brassespark, før Espen Børufsen avsluttet en flott kontring til 2-0. Like etter reduserte Aron Elis Thrándarson for Aalesund, men nærmere kom ikke bortelaget.

I stedet avgjorde Kristoffer Ajer fra straffemerket fem minutter før slutt.

– Jeg er ekstremt skuffa over at vi gir bort tre poeng i dag. Det gjør vi uten tvil. Vi gjør samme feil om og om igjen. Dette er en kamp vi skal vinne, sa Aalesund-trener Trond Fredriksen.

– Det var instinkt

Det var lite som tydet på et målrikt oppgjør på forhånd, men det tok bare halvannet minutt for den første scoringen kom. Og for et mål det var.

Espen Hoff slo inn fra kanten, og islendingen kastet seg rundt og sendte ballen knallhardt i mål med en akrobatisk brassespark.

– Det var instinkt. Jeg var litt heldig, men det var et kjempetreff, sa spissen i pausen.

Etter scoringen hadde Aalesund flere store sjanser til å utligne som de ikke utnyttet.

I stedet viste hjemmelaget hvordan det skal gjøres med en mønsterkontring. Ballen gikk lynhurtig fra boks til boks, og Børufsen avsluttet ved å sende Ajers innlegg sikkert i mål.

Start var uorganiserte i forsvaret flere ganger i første omgang, og etter 2-0-målet sovnet de helt bak hos vertene.

Aalesund gikk rett i angrep og fikk uttelling umiddelbart. Oddbjørn Lie slo et strålende innlegg på bakre stolpe, og en umarkert Thrándarson hadde ingen problemer med å finne nettmaskene.

Bommet og bommet

Etter hvilen fikk lagene bedre kontroll bakover på banen, og det var lengre mellom sjansene.

Etter mange bortkastede sjanser var det egentlig ingen overraskelse at Start avgjorde noen minutter senere, denne gangen gjennom Ajers sikre straffespark.

Med tre poeng tar Start et stort steg ut av bunnstriden. De har 16 poeng, noe som holder til 10.-plass. De har sju poeng til kvalifiseringsplass, men har også én kamp mer spilt enn bunnlagene.

Aalesund er på plassen bak med like mange poeng, men svakere målforskjell.

Personvernpolicy