FIFA: – Kriteriene for omvalg av VM i 2018 og 2022 ikke oppfylt

FIFAs Jerome Valcke og Hassan al-Thawadi, leder av organisasjonskomiteen for Qatar 2022, da planen om å avholde VM på vinteren ble lagt fram.
FIFAs Jerome Valcke og Hassan al-Thawadi, leder av organisasjonskomiteen for Qatar 2022, da planen om å avholde VM på vinteren ble lagt fram. Foto: Karim Jaafar / Afp

Et utvalg i FIFA har satt kriteriene for hva som skal til for en ny avstemning om fotball-VM i 2018 og 2022 etter korrupsjonsanklagene den siste tiden.

De siste ukene har etterforskning gjort av sveitsisk og amerikanske politi opprullet mulig korrupsjon i det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Blant annet er det mistanke om bestikkelser rundt tildelingen av VM til Russland i 2018 og Qatar i 2022.

Søndag kom FIFAs revisjonskomité med en uttalelse.

– Ville det vært bevis om at tildelingen til Russland og Qatar var gjort kun på grunn av kjøpte stemmer, ville tildelingen bli annullert. Dette har ikke blitt bevist, sa styreformannen i komiteen, Domenico Scala. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus