Neste mål for landslaget: Frankrike 2016

Norges siste sjanse til å få spille VM i Brasil forsvant fredag. Nå retter Per-Mathias Høgmo og hans spillere blikket mot Frankrike og sommeren 2016.

10. juni til 10. juli 2016 avvikles det første EM-sluttspillet med 24 lag. Kampene skal spilles på ti franske arenaer: Fire i nord (Lens, Lille, Paris, Saint-Denis) og seks i sør (Bordeaux, Lyon, Marseille, Nice, Toulouse og Saint-Etienne).

Utvidelsen av EM er blitt kritisert blant annet fordi det betyr at nesten halvparten av UEFAs medlemsland kommer til sluttspill, og fordi det fører til en turneringsform der enkelte gruppetreere går videre, andre ikke.

Les også: VM-håpet ute for Norge

UEFA-president Michel Platini har forsvart utvidelsen med at mange lag som er gode nok til å delta i sluttspill ofte er kommet til kort i kvalifiseringen med liten margin, og som eksempel på dette har han flere ganger nevnt Norge.

Først 23. februar neste år får Høgmo vite hvilke land som står i Norges vei i kampen for å kvalifisere landslaget til det første sluttspillet siden 2000. Da avvikles trekningen i Acropolis-kongresspalasset i Nice.

Formatet for kvalifiseringen er ennå ikke bestemt, men den skal starte i september neste år. UEFA har bestemt at det skal skje i form av «landslagsuker» der kampene spres utover flere dager. Hvert lag spiller enten torsdag og søndag, fredag og mandag eller lørdag og tirsdag.

Det betyr både at kvalifiseringskampene i hver landslagspause spres over seks dager, og at hvert lag får en hviledag mindre mellom kampene enn i dag.

Frankrike og de 23 lagene som kvalifiserer seg vil bli fordelt i seks grupper under en trekning i Paris 12. desember neste år.

Flere fotballnyheter kan du lese her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden