Start slo tilbake mot AaFK

Start vendte 0-2 til 2-2 hjemme mot Aalesund søndag, men er likevel på direkte nedrykksplass i eliteserien for første gang i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opprykkerne fra Kristiansand hadde sjanser i annen omgang til å gjøre comebacket komplett, men det ble kun med det ene poenget. Det var ikke nok for å holde Start på trygg grunn.

– Dette er framgang selv om vi ligger på nedrykk. Presterer du runde etter runde, får du også resultater etter hvert. Dette var et stort skritt i riktig retning. Tabellen er viktigst å se på når sesongen er over, sa Start-trener Mons Ivar Mjelde til C More etter kampen.

Ernest Asante reduserte først til 1-2 fire minutter etter pause. Han utnyttet svakt AaFK-forsvar og scoret fra seks meter. Deretter utlignet Matthias Vilhjalmsson tolv minutter senere med en heading på en ball fra Asante. En sterk prestasjon av islendingen.

Les også: Odd lekte seg til trygg plass

Les også: Godset vant og rykket fra

– Burde vunnet

Mjelde mente etter kampen at Starts tidlige mål i annen omgang betydde mye for vertene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var viktig at vi reduserte tidlig. Du kunne se på spillerne at de fikk troen tilbake etter mye motgang. Vi spilte en gnistrende annen omgang og burde ha vunnet kampen, sa Mjelde.

Start styrte kampen i store deler av annen omgang, men det avgjørende vinnermålet kom aldri. Aalesund hadde også sine sjanser mot slutten. Den største muligheten kom da vertenes Espen Børufsen var nær å score selvmål. Ballen gikk via stolpen og ut.

Se alle høydepunktene her:

[video id="NdkGsy1qAtQa-3AoCN4Gnw" width="680" height="382"]

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I første omgang scoret et effektivt AaFK to ganger på få minutter. Først ordnet Fredrik Carlsen 1-0 med et skudd fra 20 meter. Ballen fikk en liten retningsforandring og Håkon Opdal maktet ikke å redde. Hele situasjonen oppsto som en følge av en svak klarering av Rolf Daniel Vikstøl på en returball fra Opdal. Det ga Carlsen muligheten til å fyre løs.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Møtt med pipekonsert - scoret hattrick

Les også: Smerud sendt på tribunen

Svak form

Fire minutter senere doblet Peter Orry Larsen gjestenes ledelse. Målet kom etter flotte kombinasjoner med Carlsen og Abderrazzaq Hamed-Allah. Start-forsvaret hang rett og slett ikke med.

– Vi har prestert bedre enn dette i tidligere i bortekamper, men uten å få poeng. Første omgang utviklet seg bra for vår del, men vi hang ikke helt med i starten av annen omgang, sa AaFK-trener Jan Jönsson.

Start står med kun én seier og fattige 6 av 30 mulige poeng på sine ti siste seriekamper. Den svake formen sendte søndag Start ned til nest siste plass på tabellen. Kun Sandnes Ulf har det verre med fire poeng færre enn Mons Ivar Mjeldes lag.

Aalesund har ikke vunnet en bortekamp siden 14. april.

Les også: Molde klatret over nedrykksstreken

Les også: VIF vant hatoppgjøret