Molde tok poeng på overtid

Veteranen Morten Berre scoret med to hodestøt og trodde han hadde ordnet seier mot Molde. Agnaldo ville det anerledes med sin overtidsscoring.

Vålerenga – Molde 3-3 (1-2)

10.694 tilskuere

Mål: 1-0 Morten Berre (10), 1-1 Jo Inge Berget (28), 1-2 Martin Linnes (40), 2-2 Jan Gunnar Solli (57), 3-2 Berre (59), 3-3 Agnaldo (90).

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue.

Gult kort: Diego Calvo, Vålerenga, Magnus Wolff Eikrem, Molde.

Vålerenga (4-3-3): Gudmund T. Kongshavn – Marcel Wawrzynkiewicz, André Muri, Giancarlo Gonzalez, Jan Lecjaks – Morten Berre (Joachim Thomassen fra 73.), Christian Grindheim, Kristofer Hæstad (Jan Gunnar Solli fra 53.) – Daniel Fredheim Holm, Torgeir Børven (Aaron Samuel fra 83.), Diego Calvo.

Molde (4-3-3): Ørjan H. Nyland – Martin Linnes, Joona Toivio, Even Hovland (Zlatko Tripic fra 81.), Magne Simonsen – Magnus Wolff Eikrem, Emmanuel Ekpo, Joshua Gatt – Jo Inge Berget, Daniel Chima Chukwu (Agnaldo fra 70.), Mattias Moström (Etzaz Hussain fra 76.).

Det var brasilianerens første mål for Molde. Han lurte seg unna en takling av Christian Grindheim og satte ballen flott i lengste hjørne. 19-åringen ser ut til å bli en spennende tilvekst for Ole Gunnar Solskjær lag.

– Han er en typisk «nummer ti». Teknisk og taktisk er han veldig god. Det kunne du se på bevegelsene hans før målet. Han kommer til å bli fantastisk god, ingen tvil om det, skrøt Solskjær til TV 2.

Les detaljert referat fra kampen

Lørdagens kamp var Agnaldos annen opptreden i MFK-drakten. Han slapp utpå Ullevaal-gresset etter 70 minutter.

For Kjetil Rekdal var det frustrerende å se seieren glippe i overtidsminuttene.

– Vi ga bort ballen og ble kontret på. Vi klarte ikke å være kloke nok da Molde flyttet opp mange folk, sa Rekdal.

2 x Berre

Før overtidsscoringen var det Morten Berre som så ut til å bli matchvinner. VIF-veteranen vartet opp med to hodemål i seksmålsthrilleren.

Vertene fikk en pangstart på eget gress. Etter kun to minutter slo Daniel Fredheim Holm ballen 45 grader til Kristoffer Hæstad, men sistnevnte avsluttet rett på Ørjan Nyland.

Åtte minutter senere var Berre mer treffsikker. 37-åringen gjorde et godt løp og headet ballen kontant i mål etter et fint innlegg fra Diego Calvo. VIF holdt trykket godt etter scoringen.

Like etter fikk en skliende Torgeir Børven en stor sjanse til 2-0, men Nyland rakk å avverge i siste liten.

Molde våknet først til liv etter Daniel Chima Chukwus utrolige bom etter halvspilt første omgang. Nigerianeren hadde bare å sette ballen til 1-1, men slo den over mål. Fem minutter senere kom utligningen. Jo Inge Bergets avslutning fra 20 meter spratt via Grindheim og i nettet.

Svakt hjemmeforsvar bidro sterkt til at Martin Linnes kunne gjøre 2-1 for Molde fem minutter før pause.

Solli sentral

Tidlig i annen omgang satte Kjetil Rekdal innpå Jan Gunnar Solli. Det lønte seg nesten umiddelbart. Tre minutter etterpå ordnet 32-åringen 2-2, mens han like etterpå sto for innlegget som Berre stanget inn til 3-2.

Uavgjort kunne ingen av lagene være fornøyde med. Både Vålerenga og Molde ligger langt nede på tabellen. Førstnevnte står med 14 poeng, mens Solskjærs menn ligger tredje sist med 11 poeng.

Solskjær mente likevel at utligningen var viktig for laget hans.

– Jeg synes vi fortjente uavgjort etter antall sjanser i kampen, sa han.