Meny

Skullerud etter triumfen: – Hysterisk, deilig, fantastisk!

Tor Ole Skullerud slet med å finne de riktige ordene etter at hans elever tok en av lagets størse seire noensinne.

– Hysterisk, deilig, fantastisk. Det er vanskelig å finne de riktige adjektivene. Jeg er stolt og rørt. Det er mange følelser som fyker rundt, sa Skullerud etter 3-1 mot England i U21-EM.

– Hva betyr det å slå ut England av et mesterskap?

– Det er enormt stort og betyr veldig mye. Dette betyr mye for norsk fotball. Norsk fotball skal være stolt av disse guttene, sa Skullerud til NTB.

Les også: Norge sendte England på hodet ut

– Digger å være sammen

Han får støtte av tidligere landslagsstjerne Jan Åge Fjørtoft.

– De er så rolige. De lar seg ikke stresse, og de er gode med ball og har gode ferdigheter. Også er de et lag. Det er en herlig gjeng som digger å være sammen. Det er utrolig gøy å se, sa Fjørtoft.

Norsk fotball trengte oppturen i Petah Tikva lørdag. Et døgn før skuffet A-landslaget mot Albania. Nå går det mot semifinale for Skulleruds gutter.

– Jeg orker ikke å tenke så mye på fortsettelsen. Jeg tror det er lurt å nyte dette, sa Skullerud.

Les også: Mamma Walcott skjeller ut Stuart Pearce

– Det imponerte meg mest

Det eneste han følte manglet på en stor kveld for Norge var mer ballinnehav.

– Det var en god gjennomføring, effektivt, gode kontringer og så kunne jeg godt tenkt meg at vi hadde litt mer tak i ballen i perioder. Vi måtte grave dypt i 2. omgang for å fullføre, sa Skullerud.

Fjørtoft på sin side gleder seg over norsk fotballs framtid.

– Du har nåtid, som er akkurat nå, det er fantastisk å se spillegleden. Du så det fra første minutt måten de taklet det på. Det imponerte meg mest. Ofte blir det snakket om et generasjonsskifte. Det som er så fantastisk for oss er at det kommer en så fantastisk gjeng både på G19 og G21, sa Fjørtoft.

Les også: – Det er klart vi gliser