Ghana og Vardø fikset Godset-seier

En ghaneser og en finnmarking sørget for 17. mai-stemning i Drammen da Strømsgodset slo Sogndal 3-1 torsdag.

Strømsgodset – Sogndal 3-1 (1-0)
6786 tilskuere

Mål: 1-0 Bismark Boateng (3), 2-0 Stefan Johansen (55), 2-1 Malick Mane (71), 3-1 Boateng (73).

Dommer: Trond Ivar Døvle, Svarstad.

Gult kort: Hannu Patronen, Sidy Sagna, Sogndal.

Lagene:

Strømsgodset (4-3-3): Adam Larsen Kwarasey – Lars Christopher Vilsvik, Jarl André Storbæk, Kim André Madsen, Mounir Hamoud – Bismark Boateng (Simen Brenne fra 74.), Stefan Johansen, Abdisalam Ibrahim – Øyvind Storflor (Gustav M. Wikheim fra 83.), Peter Kovacs (Adama V. Diomande fra 78.), Muhamed Keita.

Sogndal (4-4-2): Erik Dahlin – Bjørn Inge Utvik, Hannu Patronen, Gustav Valsvik, Taijo Teniste – Malick Mane (Magnus Stamnestrø fra 90.), Espen Næss Lund (Eirik B. Skaasheim fra 79.), Sidy Sagna (Kristoffer N. Stephensen fra 63.), Ruben Holsæter – Ulrik Flo, Azar Karadas.

Vardø-gutten Stefan Johansen (22) sørget for kampens høydepunkt da han fra 25 meter banket ballen opp i vinkelen og sørget for 2-0-ledelse til serielederen 10 minutter etter hvilen.

Les detaljert referat fra kampen her.

Se høydepunktene fra kampen her.

– Klassescoring. Stort mål av en stor spiller, sa Godset-trener Ronny Deila.

– Det var et fint mål. Jeg har savnet å score, og det var godt å få åpnet den kontoen, sa mannen bak kanonskuddet.

Dobbel

Lagkameraten Bismark Adjei-Boateng fra Ghana kunne juble for sin første fulltreffer i den blå Godset-trøya før det var spilt tre minutter.

Den 19-årige leiesoldaten fra Manchester City med kallenavnet «Nana» bredsidet inn ledelse for vertene fra kort hold etter flott forspill av Mounir Hamoud og Muhamed Keita på venstresiden.

Boateng fastsatte resultatet til 3-1 etter innlegg fra Øyvind Storflor i det 73. minutt.

Det skjedde bare to minutter etter at Malick Mane hadde redusert for Sogndal på en fin soloprestasjon.

– Fantastisk med to mål. Jeg er veldig glad. Det har hjulpet med mer erfaring, mente «Nana».

17-årig debutant

Strømsgodset fikk flere gode muligheter etter godt spill i perioder.

Duoen Hamoud og Keita på venstresiden og kombinasjonen Storflor og Vilsvik på høyrekanten skapte mye trøbbel for Sogndal-forsvaret.

– Det er 700 dager siden sist vi tapte i serien hjemme. La oss håpe at det går 700 dager til, fastslo suksesstrener Deila.

17-åringen Bjørn Inge Utvik debuterte i eliteserien for laget fra saftbygda og klarte seg brukbart i serielederens storstue.

– Det ble tøft og enda tøffere etter at de fikk et så tidlig mål, sa Sogndals trener Johan Olsson.

Drammenserne har vunnet fem av seks hjemmekamper så langt.

Bare Sarpsborg har tatt poeng på Marienlyst denne sesongen.