Viking vant etter sjansekanonade

Start var nær å avgjøre søndagens hjemmekamp mot Viking, men et selvmål av Babacar Sarr i tilleggstiden ga gjestene 2-1 og alle tre poengene.

Start – Viking 1-2 (1-1)
6360 tilskuere.

Mål: 1-0 Espen Hoff (26), 1-1 Trond Olsen (45), 1-2 Babacar Sarr (selvmål 90).

Dommer: Ken Henry Johnsen, Flint.

Gult kort: Gudmundur Kristjansson, Start, Håkon Skogseid, Indridi Sigurdsson, Martin Ørnskov, Viking.

Lagene:

Start (4-4-2): Håkon Opdal – Glenn Andersen, Bismark Acosta, Jesper Mathisen (Amin Nouri fra 37.), Rolf Daniel Vikstøl – Gudmundur Kristjansson, Babacar Sarr, Solomon J. Owello, Espen Børufsen (Ernest Asante fra 67.) – Espen Hoff, Matthias Vilhjamsson (Alejandro Castro fra 67.).

Viking (4-3-3): Rune A. Jarstein – André Danielsen, Johan L. Bjørdal, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen – Martin Ørnskov, Christian Landu Landu (King Osei Gyan fra 83.), Makhtar Thioune (Håkon Skogseid fra 42.) – Yann-Erik de Lanlay (Jon Dadi Bödvarsson fra 78.), Patrik Ingelsten, Trond Olsen.

Sarr gikk i garderoben med trøya over hodet etter en kamp der Start hadde flere «matchballer» i annen omgang. Vertene klarte ikke å forsvare seg mot Trond Olsens lave innlegg på overtid, og senegaleseren var uheldig og dunket ballen i eget nett.

Se høyepunker og målene her

Olsen var også mannen som utlignet for Viking med et praktmål like før pause. Før det hadde vertene startet best i den fartsfylte kampen i Kristiansand. Flere farlige innlegg ble slått inn i Viking-boksen, og etter 25 minutter lyktes taktikken. Hoff hadde løpt seg fri og kunne fra kort hold stange inn Espen Børufsens crossball.

Les detaljert referat fra kampen

Det måtte en scoring til for at gjestene skulle våkne. Amin Nouri kom inn for en skadd Jesper Mathisen etter 36 minutter og fikk tidlig slite med Olsen. På overtid i første omgang dempet Viking-vingen en flott ball fra Martin Ørnskov, parkerte Nouri fullstendig og satte ballen forbi Håkon Opdal med høyrefoten.

LES OGSÅ: Økt ledelse for Strømsgodset

LES OGSÅ: Mané-perle i nytt Odd-tap

– Plutselig fikk jeg veldig god tid, og så lå ballen i mål. Jeg vil si det var en bra prestasjon av meg og en litt slapp prestasjon av Start, sa Olsen til TV 2 etter å ha understreket at søndagens trepoenger var en lagseier.

Første målsjanse etter hvilen fikk Viking da Start-kaptein Glenn Andersen gjorde det farlig med en svak tversoverpasning. Patrik Ingelsten kom alene med Håkon Opdal, men tidligere landslagskeeperen fikk avverget.

LES OGSÅ: Vålerenga tapte igjen

LES OGSÅ: Molde fortsatt tabelljumbo

Deretter fulgte en periode med flere store målsjanser til begge lag. Nærmest scoring var Hoff da han banket ballen i stolpen fra skrå vinkel etter 71 minutter. En stund senere var det en Start-forsvarer som reddet på streken da Ingelsten prøvde seg på en brassesparkvariant.

– Vi hadde nok sjanser til å vinne denne kampen, men det gikk stang-ut i stedet for stang-inn. Vi gikk for vinnermålet, men de var litt heldige. Det er surt, men vi må stå rakrygget og tåle det, sa Start-trener Mons Ivar Mjelde.

LES OGSÅ: Utklassing i Tromsø

Tapet var Starts første på eget gress i år (2-2-1). Viking vant for annen gang på bortebane og klatret til 2.-plass i eliteserien bak Strømsgodset.

– Nydelig

Rune A. Jarstein ble testet ved flere anledninger i sluttminuttene, men Start maktet ikke å avgjøre kampen. Også Opdal måtte hente fram en kjemperedning på tampen, men på Sarrs selvmål var han sjanseløs.

– Det ble veldig artig. Vi var ikke helt på i første omgang, men i annen var vi bedre selv om det varierte da også. Det var nydelig med tre poeng på bortebane, sa Jarstein.

Tapet var Starts første på eget gress i år (2-2-1). Viking vant for annen gang på bortebane og klatret til 2.-plass i eliteserien bak Strømsgodset, men Jarstein ville ikke spå at Stavanger-klubben blir et topplagg i årets sesong.

– I dag var vi ikke gode nok i første omgang. Vi må være med fra start om vi skal kjempe i toppen, sa han til TV 2.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden