Meny

Endelig vant Molde

Tittelholder Molde sikret årets første seier i eliteserien da Aalesund ble knust 4-1 torsdag kveld.

Se mål og høydepunkter her

Det meste har gått galt for Ole Gunnar Solskjærs menn i seriestarten, og dermed har også negative kommentarer haglet fra flere hold mot de siste to års seriemestere. I det åttende forsøket lignet Molde et nytt lag, og manageren var langt fra overrasket.

Les detaljert referat fra kampen

– Det var på tide at vi fikk en seier. Jeg visste at de (spillerne) var klar for det i dag, det merket jeg i garderoben. De er blitt motivert av kritikken de har fått, sa Solskjær til C More etter kampen.

Typisk nok var det Aalesund, som «aldri» slår romsdalingene, som fikk unngjelde da blåtrøyene endelig våknet og serverte fin fotball og vakre scoringer. Siden opprykket til eliteserien i 2007 har Molde åtte seirer og tre uavgjorte seriekamper mot rivalen fra Sunnmøre.

– Vi sprakk opp som lag for første gang i år. 4-1 er siffer som snakker for seg, sa AaFK-trener Jan Jönsson.

Frispark-dobbel

Det så derimot ikke slik ut i starten av kampen. Noe av usikkerheten Molde-laget har vist de siste kampene, så ut til fortsatt å prege spillerne. Aalesund skapte to farlige sjanser og var det førende laget i første halvdel av første omgang.

Så tok Joona Toivo oppstilling for frispark fra drøyt 20 meter i det 25. minutt. Det var David Beckham-klasse over avslutningen der han skrudde ballen over muren og sendte den inn i vinkelen. Sten Grytebust var sjanseløs, og Molde fikk målet laget trengte for å senke skuldrene.

LES OGSÅ: Lillestrøm hentet inn Sogndal

LES OGSÅ: Sarpsborg snudde dramatisk oppgjør

LES OGSÅ: Odd holdt serielederen til uavgjort

LES OGSÅ: Hjemmeeventyret fortsetter i Bergen

Marginene var på vertenes side da Magnus Wolff Eikrem doblet ledelsen ti minutter senere. Fra omtrent samme hold som Toivio skjøt han mot muren, men den var hullete som en sveitserost, og Grytebust nådde ikke ballen som gikk via bakken og inn ved nærmeste stolpe.

– Jeg er veldig skuffet og forbannet over det andre målet og at vi gjør slike feil i muren, sa Jönsson.

Måljeger Berget

Like etter hvilen skapte gjestene spenning i kampen da Michael Barrantes' skudd traff foten til Even Hovland og spratt over en utspilt Ørjan Nyland i Molde-buret.

Men det gjorde fint lite for vertene. I det 63. og 67. minutt viste Jo Inge Berget at selvtilliten er tilbake med to flotte scoringer. Det var skikkelig målscorer-tendenser over den tidligere Udinese-proffens avslutninger som punkterte kampen.

– Det jeg likte spesielt godt var at vi gikk rett i angrep etter at de (Aalesund) scoret, smilte Solskjær.

Mot slutten av kampen var han såpass sikker på seier at han slapp til 15-åringen Sander Svendsen, naturligvis til stor jubel fra hjemmepublikummet.

Les flere fotballnyheter fra ABC Nyheter

Unggutten fikk ta del i en stor kveld for Molde-spillerne. Etter tre strake 1-2-tap på hjemmebane snudde de den vonde trenden og lignet et mesterlag igjen. Men stadig er laget aller sist i eliteserien, tre poeng bak Odd og Sandnes Ulf.

(©NTB)