Meny

Molde doblet poengfangsten

Tittelholder Molde venter stadig på sin første seier i årets eliteserie. En feilvurdering av Start-keeper Håkon Opdal reddet 1-1 på bortebane mandag.

Kaptein Daniel Berg Hestad oppsummerte situasjonen godt etter kampstart. Han har vært delaktig i to strake seriegull, men er nå del av et Molde lag som sliter med å få snudd en vond trend.

– Vi spiller uten selvtillit for tiden. Det fungerer ikke framover, og vi slapp inn et lett mål. Det går ikke akkurat på skinner, sa Hestad til TV 2.

Les detaljert referat fra kampen

Veteranen var for anledningen midtstopper og gjorde ikke den beste involveringen da Alejandro Castro fikk snike seg inn i bakrommet og sette inn 1-0 for Start drøyt to minutter før pause. Til da hadde Molde ført kampen, men vertene skapte de største sjansene.

Heldig scoring

Så, i det Start så ut til å ha sikret 1-0-ledelse til sidebytte, fikk Molde fikk utligningen på et strålende tidspunkt rett før hvilen. Opdal glapp ballen da han gikk ut for å plukke Knut Olav Rindarøys innlegg. Det ga Mattias Moström to forsøk, og med det siste banket svensken ballen i mål.

Les flere nyheter om Molde FK

– Det var en ball jeg var ganske sikker på å ta. Så fikk jeg en dytt som gjorde at jeg mistet fokus på ballen, og den glapp forbi. Det er veldig, veldig surt, sa Opdal.

Start kunne både tatt ledelsen tidlig og avgjort kampen i sluttminuttene, men ble hindret av metallet to ganger. Først da Rolf Daniel Vikstøl chippet forbi Nyland etter 18 minutter. Returen fikk Espen Hoff på feil fot og satte utenfor.

Ufarlig

I en jevn kamp var det Molde som startet best, men Ole Gunnar Solskjærs mannskap manglet som tidligere i sesongen giftigheten og ferdighetene foran mål. Treneren er trolig fornøyd med ett poeng etter at Hoff banket ballen i tverrliggeren bak en utspilt Nyland fem minutter før slutt.

– Mellom de to 16-meterne er Molde er det beste laget vi har møtt. Vi forsvarte oss bra, og de kom sjelden til sjanser. Samtidig fikk vi straffet dem litt for lite. Molde har mye ball, men det blir sjelden farlig, sa Start-trener Mons Ivar Mjelde.

Les flere nyheter om IK Start

Marerittstarten gjør at Molde ligger klart sist i eliteserien med to poeng. Hønefoss på nest siste har seks. Start er ubeseiret på eget gress og ligger på 10.-plass med ni poeng.

Les flere fotballnyheter fra ABC Nyheter

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært