Meny

Krigersk Sogndal banket Brann

Fysikk og dødballinnsats var oppskriften da Sogndal tok årets første hjemmeseier med 3-1 over Brann søndag kveld. Bergenserne står stadig uten poeng på bortebane.

Se høydepunktene fra kampen her

Før kampen: Leker ring på spring med Skarsfjord

Azar Karadas kriget Sogndal i 1-0-ledelse, mens Malick Mane la på to mål etter pause.

Amin Askars kanonskudd på overtid var til liten trøst for gjestene. Etter fattige to poeng på tre hjemmekamper tok Sogndal for alvor tilbake Fosshaugane som sitt fort.

– Det var fantastisk deilig. Det var en viktig kamp både for tabellen og med tanke på prestisje. Vi trenger å vinne på hjemmebane for å komme oppover på tabellen, sa Sogndal-trener Jonas Olsson til TV 2.

Les også: Godset på topp

Allerede etter 10 minutter sendte Karadas ballen i mål, men den gangen ble scoringen korrekt annullert for hands på Gustav Valsvik. Kvarteret senere var eideren frampå på en ny corner, knuste alt og alle i lufta og stanget inn ledelsen. Kraftspissen valgte ikke å feire scoringen mot gamleklubben.

– Førsteomgangen var det bare dødballer fra dem, og vi klarte verken å få grep om spillet eller å stå imot de dødballene. Det ble et vanskelig kampbilde som vi ikke var i nærheten av å beherske, vurderte Brann-trener Rune Skarsfjord.

Les også: Poengdeling på AKA Arena

Mane-dobbel

Etter scoringen la Sogndal seg noe lavere og hindret Brann i å skape farligheter. Og tre minutter inn i annen omgang ble det enda surere å være bergenser i Sogndal. Brann-keeper Jørgen Mohus reagerte sent, og frisparket fra Mane suste rett inn i nærmeste vinkel.

Vondt ble verre for gjestene da Jørgen Grønner fikk sitt annet gule kort og måtte forlate banen i kampens 54. minutt.

Men Brann nektet å gi seg og skapte et par gode målsjanser etter utvisningen. En klønete berøring av Erik Huseklepp gjorde at han kom for skrått på målet og avsluttet rett på Sogndal-keeper Erik Dahlin.

– Det ble selvfølgelig enda vanskeligere etter utvisningen, men jeg føler vi var hakket bedre enn Sogndal i annen omgang, sa Skarsfjord.

Det var mer finspill og angrepsvilje i Sogndal-laget enn det som har vært typisk for Olssons kyniske mannskap tidligere i sesongen. Karadas var blant dem som løp mest og pådro seg krampe. I det 85. minutt hadde han likevel krefter til å servere Mane med et flott innlegg som senegaleseren stanget kontant i mål.

– Han (Karadas) var strålende, og det ble et kampbilde som passet ham veldig godt. De har en fysikk som vi ikke klarte å matche, sa Skarsfjord om den tidligere Brann-spissen.

Les også: Knepen seier til Sarpsborg

Bortesvakt Brann

Det var liten tvil om at hvittrøyene leverte varene foran hjemmepublikummet i vestlandsderbyet søndag kveld.

Brann fikk lite til å stemme offensivt, noe som har vært typisk for Skarsfjords menn på bortegress. Fasiten utenfor Bergen er 0-4, 0-2 og 1-3. Hjemme på Brann stadion har samtlige fire kamper endt med seier.

Askars kanonskudd fra drøyt 25 meter ble den fattige trøsten for et bortelag som var langt fra poengfangst. Likevel er laget på 4.-plass i eliteserien med 12 poeng. Sogndal har åtte poeng på 13.-plassen.

Les også: Shala helten for Odd

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært