Meny

Rosenborg centimetre unna utrolig comeback

Ole Kristian Selnæs satte ballen i stolpen to minutter på overtid da RBK nesten fikk med seg alle poengene etter å ha kommet tilbake fra 0-2 mot serieleder Aalesund.

Etter to strake tap virket det som om trønderne ble vekket av Tarik Elyounoussis redusering etter 64 minutter. Derfra og ut var det Rosenborg som styrte kampen, og det var ikke helt ufortjent at John Chibuike fikk utlignet sju minutter etter 1-2-målet.

– Jeg er veldig fornøyd med måten vi klarte å komme tilbake i kampen på. Vi har vært inne i en dårlig periode, men nå er selvtilliten tilbake i Rosenborg, slo trener Per Joar Hansen fast etter kampen.

Han mente at resultatet vil snu trenden for Rosenborg. Viktig var det også at nettopp Chibuike scoret, ettersom angriperen har slitt i sesongstarten, mente «Perry».

Les også: Oppturen fortsetter for VIF

– Ikke veldig skuffet

Aalesund er stadig serieleder, men kan bli passert av Strømsgodset, Viking og Brann søndag. Trener Jan Jönsson var ikke særlig skuffet over at seieren glapp, men roste i stedet spillerne for prestasjonen den første timen.

– Jeg er ikke så veldig skuffet, men det er forståelig at spillerne er det. Det er synd at vi ikke klarte å gjøre ett mål til i løpet av den første timen, for da spilte vi veldig bra, sa svensken.

Han understreket at Aalesund sliter med skader, noe som kunne merkes i at kantspillet ikke var det samme uten Tremaine Stewart og Demar Phillips. Sistnevnte håper Jönsson å ha tilbake til bortekampen mot Molde kommende uke.

Se eliteserietabellen her

God Barrantes

I den nevnte, gode timen for Aalesund så laget ut til å gå mot en solid seier. Leke James stanget inn 1-0 fra en Fredrik Carlsen-dødball etter 25 minutter. Derfra var vertene klart best. Og de fikk betalt igjen seks minutter etter hvilen.

Saken fortsetter under bildetSUR: Mike Jensen var ikke videre fornøyd med å bli tatt av banen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixSUR: Mike Jensen var ikke videre fornøyd med å bli tatt av banen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Regissøren var playmaker Michael Barrantes, som satte fart framover og dro med seg halve RBK-forsvaret før han slo inn i feltet. Mikael Dorsin fikk bare klarert ballen i beina til Fredrik Ulvestad, som sendte en kanonkule opp i vinkelen fra knappe 20 meter.

Les også: Svensk breddeklubb jakter Braaten-penger

Nær seier

En tilsvarende god prestasjon vendte det hele for Rosenborg. Borek Dockal gjorde forarbeidet da Tarik Elyounoussi enkelt kunne sette inn 1-2 i det 65. minuttet.

Gjestene fikk tilbake troen på seier, og sju minutter senere banket Chibuike inn 2-2-målet på pasning fra Mikkelsen. Og i tilleggstiden holdt alle poengene på å bli med til Trondheim, men Ole Kristian Selnæs' skudd traff stolpen.

– Det kunne fort ha blitt tre poeng. Vi kom tilbake takket være knallhard jobbing og vellykkede bytter, sa Per Joar Hansen.

Hans lag har samlet elleve poeng fra sju kamper, mens Aalesund topper med 14. Mens Aalesund gjester Molde torsdag, tar Rosenborg imot Tromsø allerede onsdag.

Flere fotballnyheter finner du her