Rosenborg lekte med Sogndal

Trønderne holder følge med Aalesund på toppen av tabellen etter 4-0-triumf på Fosshaugane.

Med ni poeng ned til tittelholder Molde, full pott og 9-0 i målforskjell har trønderne vist at de mener alvor i årets sesong. Søndag var motstanderen langt under pari, men feiende flott angrepsfotball og fire målscorere vitner om et lag i flytsonen.

På en særdeles svak Sogndal-dag for vertene, fikk Per Joar Hansens menn styre det aller meste på Fosshaugane. Særlig det siste kvarteret av første omgang, da RBK scoret tre ganger, var det «power play» mot Sogndals mål.

– Det var en særdeles sterk annen del av første omgang og en solid gjennomført kamp borte mot en vanskelig motstander, sa Hansen til TV 2 etter å ha innkassert årets tredje seier.

Les også: Hjemmeseier i målfesten

Les også: Frejd sikret Ulf-poeng

Sogndal-trener Jonas Olsson så langt mer utslått ut i intervjusonen.

– Rosenborg var betydelig bedre enn oss i dag. De vant kanskje med riktige sifre også. Det er urovekkende at vi gjør de feilene vi gjør i forkant av målene, sa svensken.

To kjappe

Den første scoringen kom etter halvtimen da Per Egil Flo vant ballen fra Tarik Elyounoussi utenfor egen 16-meter, men rotet den bort i neste trekk. Tarik leverte videre til Jonas Svensson, som slo flatt inn i feltet. En umarkert Tobias Mikkelsen bredsidet enkelt inn 1-0.

Saken fortsetter under bildetNEST SIST: To tap på rad sørger for at Rune Bolseth og Sogndal befinner seg nest sist på tabellen med ett poeng. Foto: Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpixNEST SIST: To tap på rad sørger for at Rune Bolseth og Sogndal befinner seg nest sist på tabellen med ett poeng. Foto: Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix

Etter målet tok RBK fullstendig over, og Sogndal-forsvaret raknet før de rakk å komme seg til pause. I løpet av ett minutt scoret både Nicki Bille Nielsen og Svensson. Begge kom etter skuddforsøk fra en offensiv Elyounoussi.

– De siste to minuttene ødela for oss. Med 0-1 til pause hadde vi hatt en mulighet, men det rotet vi dessverre bort, sa Olsson.

Per Joar Hansen mente det var gøy at både Mikkelsen og Nielsen fikk hull på byllen i RBK-trøya.

2 x 4-0

I annen omgang var ikke forskjellen mellom lagene like stor, men Nielsen fikk et par brukbare muligheter før kampuret rundet timen. Først avsluttet han like utenfor alene med Erik Dahlin, mens han i neste forsøk ble stanset av Hannu Patronen.

Les også: Bjørdal helten på Åråsen

75 minutter var spilt da den danske angriperen noterte seg for en målgivende pasning etter svakt forsvarsspill av vertene. Stikkeren til Elyounoussi var fin, og sistnevnte satte ballen kontrollert mellom beina på Dahlin.

4-0-seieren var den andre strake for Rosenborg, som også banket Brann på Lerkendal i påsken. Tre seirer på tre kamper gir tabelltopp og 9-0 i målforskjell. Fjorårets seriemester Molde er eneste lag uten poeng og får det tøft med å ta igjen trønderne.

Sogndal har kun kapret poeng hjemme mot Tromsø (2-2) i første kamp. I neste serierunde venter Molde borte. Rosenborg tar imot Start fredag. (©NTB)

Flere fotballnyheter finner du her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden