Hønefoss stoppet marerittrekken

Riku Riski ordnet straffespark og satte det selv i mål ti minutter før slutt da Hønefoss slo Strømsgodset 2-0 tirsdag. Aleksander Solli doblet med et frekt frispark i siste minutt.

Dermed fikk HBK omsider stoppet marerittrekken med 14 kamper uten seier. Ringerikingene hadde ikke vunnet i eliteserien siden i juli. Bare seks poeng er det blitt siden seieren mot Haugesund i fjorårets fellesferie. Ikke siden 2005 hadde Hønefoss maktet å slå Buskerud-rivalen.

Riski fikk straffespark etter at han ble felt av Kim André Madsen ti minutter før slutt. Madsen så ut til å ha kontroll, men Riski fikk ballen og ble hindret. Dommer Trond Ivar Døvle tok en riktig beslutning da han blåste for straffespark.

Madsen ble utvist, mens Riski selv gikk fram for å ta forsøket fra 11 meter. Det satte han elegant i mål med høyrefoten, mens SIF-keeper Adam Larsen Kwarasey kastet seg den andre veien.

Les mer om Hønefoss her

Kwarasey var sjanseløs da HBK-debutanten Aleksander Solli hamret et frispark i krysset fra drøyt 20 meter. På overtid skjøt hjemmelagets Alexander Groven i aluminiumen.

Tamt derby

Tirsdagens kamp i Idrettsparken var ikke av den mest underholdne sorten. SIF hadde mye ball, men fjorårets serietoer skapte ikke all verdens med sjanser. Stefan Johansen dirigerte spillet på sedvanlig vis, men gjestene evnet ikke å sette det store trykket mot Hønefoss-målet. Kanskje ble Thomas Sørum snytt for straffespark tidlig i 2. omgang. SIF-spissen ble hindret av HBK-stopper Kristjan Örn Sigurdsson, men uten at dommeren valgte å blåse. 2645 tilskuere fulgte Buskerud-derbyet som aldri helt fikk den temperaturen en slik duell bør ha.

Les også: Nedturen fortsetter for Solskjær

Førsteomgangen var heller traurig. Hønefoss-kaptein Frode Lafton, som på grunn av et tapt veddemål ikke får klippe seg før 21. april, hadde to farlige headinger før fire minutter var spilt, men maktet ikke å overliste Adam Larsen Kwarasey i SIF-buret. Etter 12 minutter var hjemmelaget igjen på farten mot et Strømsgodset som gikk ut i 3-5-2-formasjon. Alexander Groven spilte Riku Riski fri med keeper, men Kwarasey kom ut og finnen satte presset ballen utenfor.

Les også: «Perry» forbannet på RBK-profiler

Lafton skadd

Deretter handlet det meste om bortelaget. SIF hadde mye ball, men slet med å skape mange sjanser mot et godt organisert HBK. Gustav Wikheim var nær scoring med et godt skudd etter 20 minutter, men Hønefoss' gode keeper Steve Clark vartet opp med en av sine kvalifiserte redninger. Peter Kovacs fikk også en mulighet, men ungareren – som i fjor ble toppscorer i eliteserien – fikk bare til en svak avslutning.

Kaptein Lafton pådro seg en smell i ankelen etter en luftduell. Han landet galt, men fortsatte tross smerter. I pausen var det slutt for stopperkjempen. (©NTB)

Følg norsk fotball her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden