Aafk sendte Ulf til kvalifisering

Sandnes Ulf må ut i kvalifisering for å berge plassen etter tap i Ålesund.

Sandnes Ulf har løftet seg i høst, men maktet ikke å ta poeng i sesongavslutningen. Dermed havnet rogalendingene på den utsatte 14.-plassen. Dobbeltoppgjør mot Arne Erlandsens robuste Ull/Kisa onsdag og lørdag venter.

– Det blir tøft med kvalifisering. Vi må riste av oss skuffelsen. Resultatet var urettferdig, for vi var spillemessig best. Aalesund var mer effektive og vant sånn sett fortjent. Vi har fortsatt en uke igjen til å vise at vi fortjener å spille i eliteserien, sa Sandnes Ulf-trener Asle Andersen til Csports.

Les siste nytt om Sandnes Ulf på Avspark

Leke James scoret enkelt for Aalesund etter 13 minutter. Edier Frejd i Sandnes Ulf-forsvaret ble for passiv på et innlegg fra Tremaine Stewart. 1-0 sto seg til pause. Mye av luften gikk ut av Sandnes Ulf i løpet av det første kvarteret i 2. omgang.

Les siste nytt om Aalesund på Avspark

Jo Nymo Matland skrudde inn et flott frispark etter 51 minutter. Det ga Aalesund tomålsledelse. Innbytter Lars Fuhre økte til 3-0 etter 59 minutter. Gjestene øynet håp da Morten Bertolt reduserte etter 65 minutter, men nærmere kom ikke Sandnes Ulf.

Hos Aalesund takket Amund Skiri av etter 480 kamper for klubben. Publikum reiste seg da Skiri ble byttet ut på overtid. En æra er over i klubben.AaFK har hatt sin styrke hjemme denne sesongen. Bare to kamper ble tapt i Ålesund. Borte er det bare blitt én seier. Sandnes Ulf har også trøblet borte. 2-3-10 er de himmelblås fasit på utebane.