Fall senket Aalesund i derbyet

Tvilsom straffe bak Moldes snuoperasjon.

Molde – Aalesund 2-1 (1-1):

11.140 tilskuere

Mål: 0-1 Magnus Sylling Olsen (40), 1-1 Magne Hoseth (str. 45), 2-1 Baye Djiby Fall (53).

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.

Gult kort: Mattias Moström, Molde, Jonathan Parr, Ville Jalasto, Daniel Arnefjord, Aalesund.

Molde (4-3-3): Jan Kjell Larsen – Kristoffer Paulsen Vatshaug, Marcus Andreasson, Vegard Forren, Knut Olav Rindarøy – Thomas Holm, Aksel Berget Skjølsvik, Magne Hoseth – Mattias Moström, Baye Djiby Fall (Björn Runström fra 70.), Emil Johansson (Magne Simonsen fra 81.).

Aalesund (4-3-3): Anders Lindegaard – Enar Jääger, Ville Jalasto, Daniel Arnefjord, Jonathan Parr – Johan Arneng, Amund R. Skiri (Glenn Roberts fra 81.), Fredrik Carlsen – Alexander Mathisen (Diego Silva fra 56.), Tor Hogne Aarøy, Magnus Sylling Olsen (Khari Stephenson fra 60.).

(NTB)

(ABC Nyheter): Molde–Aalesund 2–1.

Baye Djiby Fall har ikke vært noen braksuksess etter at Molde leide ham inn for over tre millioner før sesongen, men i kveld la han inn en utmerket søknad om heltestatus blant fansen.

Senegaleseren ble matchvinner i den, av bortimot alle kamper, som byen helst vil vinne.

Om det ikke sto nok ære på spill fra før i derbyet som noen ynder å kalle hatoppgjør, så sørget Aalesund cupfinaleseier i fjor, råsterke sesongstart i år og Moldes tilsvarende nedtur for at kampen betydde en hel del.

Fall stanget inn seiersmålet etter at Molde hadde ligget under – og sikret et kraftig etterlengtet seier og kanskje en etterlengtet revansj.

– Vi trengte poeng. Og for byen gir det litt håp. Disse kampene mot Aalesund er viktige for moldenserne, sier MFK-trener Kjell Jonevret til NRK.

Straffe?

– Det var et surt tap. Det kunne gått begge veier. Vi skapte like mye som Molde, mente AaFK-trener Kjetil Rekdal rett etter kampen.

Det ble kontroversielt. Utligningen rett før pause kom på et tvilsomt idømt straffespark.

Dommer Tommy Skjerven mente ballen traff Magnus Sylling Olsens arm, og pekte på ellevemetersmerket. Aalesund mente den traff brystet, men protesterte heftig til ingen nytte.

Og Magne Hoseth scoret sikkert.

Rekdal var alt annet enn fornøyd etterpå. Han mente at straffen aldri skulle vært idømt, mens Aalesund derimot skulle hatt straffe for en hands i Molde-forsvaret.

– Uansett: Det var et surt tap og vi klønet det til for oss selv på begge Moldes mål. Nå får vi bare svelge dette tapet og håpe at Molde er fornøyd og «klapper igjen med den cupfinalegreia», sa Rekdal ifølge NTB.

Kjell Jonevret? Lettet.

– Ja, det er jeg. Vi har hatt litt marginer mot oss før i sesongen, men i dag hadde vi marginene med oss, innrømmer han.

Aalesund tok ledelsen

Da Molde utlignet, var det gått fem minutter siden Sylling Olsen hadde sendte gjestene i ledelsen.

En langpasning ble pumpet opp på Tor Hogne Aarøy, som vant duellen og fant Alexander Mathisen. Ballen falt til Sylling Olsen, som fyrte av et flott, om enn ikke helt utagbart, skudd fra 20 meter.

Men Hoseths scoring, hans femte for sesongen, løftet Molde et lite hakk. Og da syv minutter var spilt av annen omgang, satte de nummer to.

Hoseth, som på toppen av nøkkelspillerstatusen var kaptein fordi Daniel Berg Hestad startet på benken med forkjølelse, var sentral igjen.

Fall scoret sitt tredje

Han fant luggen til Aksel Berget Skjølsvik med et presist frispark, Skjølsvik stusset videre – og fra kort hold var Baye Djiby Fall råsterk. Han holdt unna forsvarerne og headet inn sitt tredje seriemål.

Aarøy var nær ved å utligne midt i annen omgang, på hodet etter et frispark, men Jan Kjell Larsen i Molde-målet reddet strålende.

Molde-innbytter Magne Simonsen traff stolpen på overtid i kampens siste minutt, men det holdt. Aalesund skapte få sjanser mot slutten, og måtte notere sitt annet tap for sesongen. Kjetil Rekdals menn ligger på tredjeplass i eliteserien, tre poeng bak Tromsø og likt med Rosenborg.

Et Molde som ennå ikke kan friskmeldes spillemessig – i fraværet av langtidsskadede Makhtar Thioune og Pape Paté Diouf – jublet for en viktig arbeidsseier. Det var sesongens tredje og førte laget til 11. plass.