Crouch sendte Tottenham til Champions League

Denne headingen er historisk.

(ABC Nyheter): Manchester City–Tottenham 0–1.

Få fans har fått så høye forventninger knust så mange ganger som Tottenhams – og få lag har skuffet så kraftig, så ofte, i så store kamper.

Nå kan de feire at Tottenham er klar for Champions League i 2010/11.

Peter Crouch sikret seg en plass i klubbhistorien da han scoret åtte minutter før slutt.

Målet avgjorde «finalen» i kampen om fjerdeplassen i Premier League, og det sørget for at Manchester City umulig kan dem igjen i siste runde.

Det sikret samtidig klubben inntekter opp mot 200 millioner.

– Supporterne har ventet lenge på dette, og det har vi spillere også, sa kaptein Ledley King til Sky Sports etter triumfen.

– Det er fantastisk. Det har vært en kjempefin sesong for oss. Vi har spilt en del flott fotball på veien, og vi fortjener dette, sa manager Harry Redknapp.

Spenningsbombe

Kampen var en liten bombe av intensitet, spenning og underholdning fra første stund.

Tottenham var nær ved å ta ledelsen etter 18 minutte. Gareth Bale fant Peter Crouch med et perfekt frispark, men langemanns heading traff stolpen.

Ledley King stanget ballen i mål like etter, men fikk scoringen annullert for å ha klatret på Gareth Barry.

Likevel: City dominerte og skapte nok til å score før pause, og Tottenham kunne takke Heurelho Gomes for at de unngikk baklengs.

Men i annen omgang overtok Spurs mer og mer, skapte mer og mer – og scoret til slutt fullt fortjent.

Historisk øyeblikk

Marton Fülop, som ble innlånt til Manchester City etter at Shay Given skadet seg, var glimrende. Han sto imot en flott avslutning fra Jermain Defoe. Han reddet strålende en heading fra Crouch.

Men åtte minutter før slutt måtte han kapitulere.

Younes Kaboul hamret et innlegg foran mål, det skiftet retning i en forsvarer og Fülop slo ballen rett ut i feltet.

Crouch var lys våken, først og alene, stanget den i mål, sendte fansen til himmels og resten av klubben rett inn i ekstasen.

– Jeg var på rett sted til rett tid. Keeperen gjorde en god redning, men jeg sto slik at jeg kunne nikke inn, sier Crouch nøkternt.

Kan stjele bronsen fra Arsenal

Hvis de slår Burnley i siste runde, samtidig som Arsenal taper hjemme mot Fulham, stjeler de til alt overmål tredjeplassen fra fienden i Nord-London.

Men laget med taperstempelet har allerede skaffet seg all grunn i verden til å sprette champagnen, de er første lag siden Everton i 2005 som knekker «de fire store», i sommer spiller de kvalifisering til verdens mest prestisjetunge klubbturnering.

For City var det selvfølgelig en monumental nedtur.

– Dette er kanskje klubbens viktigste kamp på ti år, sa manager Roberto Mancini før kampen som mange karakteriserte som en av de viktigste i engelsk fotball på en årrekke.

Nå må han konstatere at Citys milliardlag må vente minst én sesong til på spill i det ypperste selskap. Det kommer ikke til å redusere kjøpelysten i sommer, men det kommer til å redusere tilgangen på toppspillere.

Og Mancini? Får han fortsette?

– Jeg tror det, svarte han i kveld.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden