Åpner VM-døra for «Bentley»

Nigerias landslagsjef Lars Lagerbäck sier til ABC Nyheter at ingenting er avgjort med tanke på hvilke spillere han tar med til VM i Sør-Afrika.

OSLO (ABC Nyheter): Odd Grenlands Chukwuma «Bentley» Akabueze sa tidligere til ABC Nyheter at han følte seg forbigått av landslagsledelsen i Nigeria med tanke på manglende muligheter for nasjonens a-landslag.

Kantspilleren mener han selv er god nok og således burde blitt tatt ut i landslagssjef Lars Lagerbäcks 44 mann store bruttotropp før VM i Sør-Afrika.

Men dét ble han ikke.

Men Lars Lagerbäck har ikke lukket døra helt for 22 år gamle «Bentley» Akabueze.

- I utgangspunktet så kommenterer jeg ikke enkeltspillere, men vi ønsker til en hver tid selvsagt å ha med de beste nigerianske spillerne. Det spiller ingen rolle om de spiller i Norge eller andre ligaer, sier Nigerias landslagssjef Lars Lagerbäck til ABC Nyheter.

Les også: Forbannet på Lagerbäck

Ikke «låst»

I perioden 2004-2009 jobbet Lagerbäck og assistent Roland Andersson sammen med det svenske landslaget, men tok over ansvaret for «Super Eagles» i februar i år.

I april lanserte duoen sin første nigerianske landslagsstropp og nærmere 50 spillere ble funnet verdig for det som i utgangspunktet skal danne grunnlaget for den endelig troppen som reiser til VM i Sør-Afrika.

Om kort tid annonserer Lagerbäck en ny nigeriansk spillertropp og skal vi tro svensken så er det fortsatt håp for spillere i den norske Eliteserien med nigeriansk pass.

Odd Grenlands «Bentley» øyner håp om VM-spill.Odd Grenlands «Bentley» øyner håp om VM-spill.

- Du får avvente og se hva som skjer. Det eneste jeg vil si nå er at vi følger med på mange spillere fra Nigeria, men at jeg ikke kan kommentere om den eller den spilleren blir tatt ut.

- Men det jeg kan si er at absolutt ingenting er «låst», sier Lagerbäck videre til ABC Nyheter.

- Glad

Odd Grenlands dribleglade venstrekant øyner nå et håp om tur til Sør-Afrika i juni.

- Det er jo gode nyheter. Jeg kan jo ikke bli annet enn glad for at han sier dette.

- Etter disse uttalelsene så føler jeg at jeg kanskje har en liten sjanse til VM-spill, sier «Bentley» til ABC Nyheter.

Odd Grenland har fått en mildt sagt vanskelig start på sesongen. Etter ni spilte serierunder ligger skienlaget på en svak ellevteplass.

Men «Bentley» føler han har gjort det bra så langt i sesongen.

- Det har gått litt opp og ned, men treneren min (Dag-Eilev Fagermo red. anm.) er fornøyd med meg. Nå håper jeg å få sjansen til å vise meg frem for sjefene på landslaget også.

Nigeria har havnet i VM-pulje med Argentina, Hellas og Sør-Korea og spiller sin første kamp under VMs andre dag. Da møter Nigeria - kanskje med «nordmenn» i startoppstillingen - Messi og Maradonas Argentina.

PS. «Bentleys» neste mulighet til å vise seg frem for Lagerbäck og Andersson er på onsdag. Da tar Odd Grenland turen til Drammen for å møte Strømsgodset, disiplene til tidligere Odd-spiller Ronny Deila.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden