Wigan viste vilje før Chelsea-kampen – da stormet fansen banen.

(ABC Nyheter): Wigan–Hull 2–2.

Det handlet bare om ære på DW Stadium i sesongens neste siste kamp, men for både Wigan, Hull og fansen betydde æren tydeligvis mye.

Da Wigan utlignet på overtid, stormet hjemmefansen banen i gledesrus.

Nedrykksklare Hull så ut til å få sin første borteseier for sesongen, etter å ha snudd 0–1 til 2–1, men en flott scoring av Steve Gohouri mer to minutter på overtid sørget for uavgjort.

Dowd overprøvde linjedommeren

Wigan tok ledelsen etter en halvtime. 19-årige Victor Moses, som har vist stortalent-takter etter at han kom fra Crystal Palace i januar, dro seg innover fra venstre og banket ballen i mål i lengste hjørne via stolpen.

Men Hull svarte tre minutter før pause, da Will Atkinson stanget inn et innlegg fra Kevin Kilbane.

Linjemannen vinket for offside på to andre Hull-spillere. Det brydde ikke hoveddommer Phil Dowd seg om. Han mente de ikke deltok i spillet, han godkjente målet – og han gjorde rett.

Etter 63 minutter presenterte en ny tenåring seg, og det sto 1–2.

Akrobatisk seiersmål

18-årige Mark Cullen fikk, fri og frank på bakre stolpe, heade inn et innlegg og notere scoring sin annen Premier League-kamp.

De tre første målscorerne scoret alle for første gang i Premier League. Så også den fjerde.

Steve Gohouri avsluttet akrobatisk etter kaos i feltet, dunket ballen i mål, og sørget for at Wigan har æren i behold etter sin siste hjemmekamp i 2009/10.

Søndag avslutter de sesongen borte mot Chelsea – i kampen som avgjør Premier League.