Thrillerinnspurt i de tre store

Chelsea, Barcelona og Inter er i førersetet, men Manchester United, Real Madrid og Roma har ikke gitt opp gullstriden i de tre store europeiske ligaene.

I Europas tre største fotballnasjoner er de duket for en gigantisk avslutning i den nasjonale toppligaen.

Like før slutt er det ennå ikke avgjort hvilket lag som vinner seriegullet i de verken England, Italia eller Spania:

Gerrard-brøler

Chelsea leder engelske Premier League med ett poeng foran siste runde. Seier hjemme mot Wigan i avslutningen betyr blått gull på balløya. Stamford Bridge-gutta sikret seg matchball da Didier Drogba utnyttet et håpløst tilbakespill fra Liverpools Steven Gerrard i helgens vanskelige bortekamp på Anfield. Frank Lampard økte senere til 2-0.

Les også: Gerrards gavepakke sendte Chelsea mot gullet - SE MÅLENE

Manchester United følger poenget bak etter at Nanis skudd sørget for tre poeng borte mot Sunderland (1-0). De røde djevlene jager sitt fjerde strake ligagull, men er avhengig av at Chelsea roter i sesongens siste 90 minutter. Vinner Chelsea sin kamp spiller det ingen rolle hvor mye United eventuelt måtte slå Stoke.

– Dette var et svært viktig steg i kampen for tittelen. Vi spilte godt og fortjente å vinne. Taktisk var vi veldig gode, sa Chelsea-manager Carlo Ancelotti.

Les også: Nani holdt liv i gullkampen - SE MÅLENE

Riise på etterskudd

John Arne Riise og Roma ligger to poeng bak Inter i italiensk Serie A. Hovedstadslaget slo Parma 2-1 i helgen, men fikk ingen hjelp fra byrival Lazio. Serieleder Inter vant nemlig nokså lett 2-0 på Olimpico søndag kveld.

Lazio-fansen jublet hemningsløst da Walter Samuel sendte Inter i ledelsen rett før pause. Samuel har en fortid i nettopp erkerivalen Roma. Noe dårligere ble ikke stemningen da Thiago Motta skallet inn 2-0 til milaneserne.

Les også: Fansens jubelbrøl - for tap

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle få oppleve noe slikt som vi så i kveld. Vi kan ikke skylde på Inter. De har ingenting med dette å gjøre, men i kveld føler jeg at vi tapte så mye. Lazio tapte, men de virkelige taperne i dette er sporten og framfor alt italiensk fotball, freste Roma-direktør Gian Paolo Montali.

Roma kan lite annet gjøre enn å vinne sine kamper. – Vi tenker stort sett på oss selv nå. Så får vi se om Inter går på en blemme i innspurten, sa Riise til NTB etter Parma-kampen.

Les også: Riise må ha nabohjelp

Inter har igjen Chievo (h) og nedrykksklare Siena (b). Roma får Cagliari på besøk til helgen, mens Chievo (b) avslutter sesongen.

Messi eller Cristiano Ronaldo?

Gulldramaet i Spania er ikke noe mindre heftig. Både Lionel Messi og Cristiano Ronaldo scoret to mål hver i helgen.

Messi nettet to da Villarreal ble slått 4-1 på bortebane, mens Cristiano Ronaldo ble Real Madrids helt i hjemmekampen mot Osasuna (3-2). Gjestene fra Pamplona ledet to ganger, men de tre poengene ble igjen hjemme da Cristiano satte inn 3-2-målet etter kelnerjobb fra Gonzalo Higuain ett minutt før full tid på Santiago Bernabeu.

– Seieren var viktig, for vi har fortsatt ikke gitt opp å slå Barcelona i kampen om tittelen, selv om de vil gjøre alt for ikke å gi fra seg forspranget, sa portugiseren.

Ett poeng skiller lagene fordel Barcelona når tre kamper gjenstår.

Barcelona avslutter med Tenerife (h), Sevilla (b) og Valladolid (h). Real Madrid skal ut mot Mallorca (b), Athletic Bilbao (h) og Malaga (b).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden