Bowyer-magi avgjorde lokalderbyet

LOKAL SEIER: Lee Bowyer (nr. to fra høyre) scoret et tidlig mål mot Wolverhampton. Det holdt til seier i lokalderbyet. Foto: Scanpix.

<pBirmingham slo naborival Wolverhampton på bortebane og tok steget opp mot midten av tabellen. Avgjørelsen var av det nydelige slaget. </p

WOLVERHAMPTON-BIRMINGHAM 0-1:

(ABC Nyheter) Lagene gikk til lokalderbyet på Moulineux med helt forskjellige forutsetninger. Wolverhampton kom fra to stygge tap (4-1 mot Arsenal og 4-0 mot Chelsea) og lå nest sist i Premier League. Birmingham var på sin side ubeseiret på sine fire siste kamper og tok meg seg godt med selvtillit.

Wolves-manager Mick McCarthy valgte å vrake førstekeeper Wayne Hennessey etter de siste ukers stortap. Inn kom Marcus Hahnemann som debuterte i Englands øverste serie for ulvene.

Nydelig Bowyer-scoring

Hahnemann fikk en tøff start, for allerede etter tre minutter var bortelaget i ledelsen. Lee Bowyer fikk ballen på 17 meter, tillot seg en liten touch før han elegant la ballen i lengste hjørne. Det var et nydelig mål og situasjonen så enda mørkere ut for allerede nervøse Wolverhampton.

Edwards fikk en god mulighet til å utlikne på en heading fem minutter senere, men den svake avslutningen gikk utenfor.

Wolverhampton virket usikre i forsvar og bortelaget fikk flere halvsjanser på skudd, men ingen av dem ble til tellende resultat.

I det kampen passerte 30 minutter gjorde Mick McCarthy et taktisk bytte for å endre på situasjonen. Han tok ut en meget skuffet Greg Halford og satte inn Michael Kightly.

Snytt for straffe

Minutter senere var hjemmelaget heldige. Matt Jarvis felte Scott Dann i feltet, men dommer Mark Clattenburg vinket spillet videre og dømte corner. På det påfølgende hjørnesparket fikk Bowyer slengt i vei et skudd som Hahnemann så vidt fikk bokset over.

Birmingham så ut til å ha full kontroll omgangen ut og hjemmefansen sendte sine egne i garderoben med en kraftig pipekonsert.

Det hjalp tydeligvis for bare 45 sekunder ut i den andre omgangen var Wolverhampton farligere enn de hadde vært i hele den første omgangen. Kevin Doyle skjøt fra 18 meter, men skuddet snek seg like utenfor.

Sjanser i begge ender

Hjemmelaget fortsatte å ha initiativet i kampen, men gigantsjansene uteble. Innbytter Michael Kightly har slitt med store skadeproblemer og måtte også gi seg i denne kampen med en ankelskade. Inn kom Nenad Milijas.

Mens Wolverhampton angrep kom Birmingham på en rask kontring. Ballen havnet til slutt hos McFadden som skjøt, men skuddet ble blokkert gjennom en heroisk forsvarsjobb.

Kort tid etter var det full fyr i den andre enden av banen igjen. Keeper Joe Hart gjorde et elendig forsøk på å bokse et innlegg og ballen falt ned til Matt Jarvis på ti meter. Han fyrte til, men da var Hart på plass med en fantomredning med en hånd og rettet opp egen feil.

Etter det løp tiden for fort Wolverhampton som aldri klarte å få ballen over linjen før dommeren blåste av kampen. Wolverhampton er dermed fortsatt nest sist i serien og har ikke vunnet i ligaen siden 20. september.