Stabæk tapte for Odd

Olivier Occéan var igjen god for Odd.
Olivier Occéan var igjen god for Odd. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Stabæks gullsjanser virker minimale etter at formsterke Odd slo bæringene 2-1 på Nadderud søndag.

Chukwuma «Bentley» Akabueze og Olivier Occéan scoret for gjestene, mens Luc Kassi reduserte mot slutten for Stabæk.

– Det betyr mye for oss å vinne her mot et topplag, sa målscorer Occéan til C More etter kampen.

Stabæk-trener Bob Bradley var svært skuffet, og også sint på det han mente var manglende tilleggstid.

– Vi skulle fremdeles ha spilt, for de drøyde tiden hele annen omgang, sa amerikaneren.

I forrige hjemmekamp kom Stabæk tilbake og vant 3-2 etter å ha ligget under 0-2 til pause. Det klarte de ikke denne gangen.

– Når du graver et stort hull for deg selv, er det ikke alltid mulig å komme tilbake, sa Bradley.

Hjemmelaget skapte flere store sjanser i de siste minuttene, og det var egentlig utrolig at de ikke utlignet.

Gashi så rødt

Stabæk trengte tre poeng for å fortsette å legge et visst press på suverene Rosenborg, men fikk en forferdelig start. Et innlegg fra venstre ble headet mot bakre stolpe av Occéan, og der sto Bentley klar til å pirke ballen i mål. Da var det spilt kun elleve minutter.

Drøye ti minutter før pause gikk det fra vondt til verre for bæringene. Espen Ruud var på full fart inn i sekstenmeteren, og en klønete inngripen av Yassine El Ghanassy sendte backen i bakken.

Dommer Ken Henry Johnsen dømte straffe, og Occéan var sikker fra ellevemetersmerket.

I annen omgang prøvde Stabæk etter beste evne å løfte seg, og etter 20 minutter fikk de en håndsrekning da Ardian Gashi ble utvist etter to gule kort på under ti minutter.

Headet i stolpen

Etter utvisningen etablerte Stabæk et voldsomt trykk, men uten å skape de helt store sjansene.

Odd forsvarte seg godt, men seks minutter før full tid sviktet det da Kassi satte inn reduseringen.

Målet satte fart i Stabæk, og de siste minuttene var det egentlig et lite under at hjemmelaget ikke utlignet.

Nærmest kom Eirik Haugstad, som tvang Sondre Rossbach til å gjøre en kjemperedning, og Ernest Asante, som headet i stolpen.

På Asantes heading kunne de se ut som om Occéan brukte hånden, men reprisen så ut til å frikjenne canadieren.

– Jeg tok den ikke med hånden, bedyret han.