Meny

Drømmen er personlig rekord og finaleplass

Karoline Bjerkeli Grøvdal klar for 5000 m i Beijing Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Karoline Bjerkeli Grøvdal føler seg mye mer forberedt og er en bedre løper enn i VM for to år siden. Derfor håper hun på ny finale.

– Det det handler om for meg nå er å komme med til finalen, men det kommer til å bli hardt nok det. Drømmen min er å komme med der medaljene skal deles ut, sier Grøvdal til NTB to dager før hun skal i aksjon i Fugleredet.

Hun er veldig fornøyd med de forberedelsene hun har gjort, og VM-oppkjøringen har gått knirkefritt. Planen hun og treneren hadde lagt opp, er fulgt til punkt og prikke.

– Jeg har ikke gjort noe hokuspokus, men fått ladet opp og trent bra. Etter NM i Haugesund reiste jeg til St. Moritz og trente bra sammen med Henrik (Ingebrigtsen) og Sindre (Buraas). De siste dagene før reisen hit forsøkte jeg bare å bygge litt ekstra overskudd. Det har absolutt ikke vært noen hindrer på veien hit, så jeg føler at jeg ikke kunne gjort så mye annerledes, forteller hun.

Hun kommer inn i mesterskapet med personlig bestetid på 15.24,86. Det er en svært god tid sammenlignet med for to år tilbake, da hun tok 13.-plassen i Moskva-VM med 15.48,87.

Borte bra, hjemme best

Karoline Bjerkeli Grøvdal har ikke noe imot å være på tur, men innrømmer at hun trives aller best hjemme. Derfor sto hun over den norske VM-leiren i Hongkong i forkant av mesterskapet i år.

– Jeg sto over precampen og kom direkte hit til Beijing for en uke siden. Jeg synes det var like greit å gjøre aller de siste forberedelsene her. Det er jo først og fremst tidsforskjellen som kan være litt problematisk. Dessuten synes jeg det er aller best å forberede meg hjemme før jeg reiser på turer som dette, forklarer hun til NTB.

Nå har hun begynt forberedelsene til kvalifiseringen, men hun vet at hun stiller der med et hemmelig våpen hun ikke hadde tidligere. Avslutningen hennes er blitt mye bedre, og nå har hun evnen til å slå om på den siste runden. Det er god ballast å ha med seg til VM.

Må være våken

– Dersom det skulle bli et lureløp på torsdag, må jeg bare ligge med i feltet og være så kald som mulig. Jeg må stolte på at spurten min er god nok til en plassering blant de fem beste, sier Grøvdal. Hun legger til at det gjelder å være våken og følge med på det som skjer i torsdagens kvalifisering.

– Jeg kommer ikke til å prege løpet i den grad at jeg skal være med å dra i forsøket. Men jeg vil ligge godt med, slik at jeg får med meg det som skjer. Det gjelder ikke å bli hektet av, fortsetter hun.

– Jeg er bedre forberedt enn hva tilfellet var før VM for to år siden. Da ble jeg nummer 13, og det er klart at målet er en bedre plassering nå. Forutsetningene for det skulle være til stede, forklarer Grøvdal.

Men selv om drømmen og håpet er ny bestenotering for henne, sier hun også at tiden tenker hun ikke mye på.

– Nei, tiden jeg får tenker jeg lite på, i alle fall i forsøket. Den betyr ingenting i et VM. Det gjelder å komme seg videre fra forsøket. Men i finalen hadde det vært moro om jeg kunne klare å sette personlig rekord, sier hun med håp i blikket. (©NTB)

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus