Meny

Stang ut i storkampen

Petr Cech sto meget godt for Arsenal. Foto: Tony O'brien / Reuters
Fotballfesten mellom Arsenal og Liverpool mandag endte utrolig nok 0-0.

Arsenal fikk en tidlig scoring feilaktig annullert for offside og hadde et skudd i stolpen. Liverpool traff både stolpen og tverrliggeren i en svært underholdende Premier League-kamp.

Drøyt to minutter var spilt da Liverpools brasilianske tekniker Phillipe Coutinho skjøt i tverrliggeren. Etter åtte minutter trodde Aaron Ramsey han hadde gitt Arsenal ledelsen, men dommeren annullert ytterst tvilsomt for offside etter et flott gjennomspill fra Santi Cazorla.

Strålende Cech

Liverpool følte seg snytt for straffe da Coutinho ble felt etter kvarteret. Mot slutten av omgangen dominerte gjestene fra Merseyside. Kun en strålende Petr Cech sørget for målløst til pause. Christian Benteke, som Liverpool hentet fra Aston Villa i sommer, avsluttet umarkert fra kort hold, men Cech fikk utrolig nok en hånd på ballen. Og da Coutinho kom til en leken avslutning minuttet før pause, fikk Cech så vidt slått ballen i stolpen med fingertuppene.

– Jeg var glad førsteomgangen endte 0-0, selv om vi fikk et mål annullert. Vi gjorde for mange feil, som ga Liverpool kontringsmuligheter. Redningene var viktige, og det preget kampen. Det ble bedre etter pause, men vi klarte dessverre ikke sett inn det avgjørende målet, lød Cechs oppsummering på TV 2.

– Det var et godt poeng. Vi var skuffet over 0-0 til pause, men skal ikke klage over ett poeng, sa Liverpools vikarkaptein James Milner.

Etter pause handlet det meste om Arsenal, som med sitt tempo skapte store problemer for gjestene. Alexis Sánchez kom nærmest da han skjøt i stolpen etter at timen var spilt.

Om Cech var god, var også Liverpools målvakt Simon Mignolet avgjørende. Olivier Giroud fikk en gyllen mulighet etter 69 minutter da han nesten skled ballen i mål, bare for at Mignolet, som holdt nullen for 12. gang i 2015, fikk avverget.

Mange fravær

Liverpool gikk tomme for krefter mot slutten og Arsenal burde avgjort kampen til egen fordel. Den underholdende kampen var preget av mange balltap, og Liverpools midtbane manglet tydelig kaptein Jordan Henderson.

Hos vertene var det savn etter stopperne Per Mertesacker og Laurent Koscielny, som var erstattet Gabriel og Calum Chambers mandag.

Arsenal har bare tapt én av sine 16 siste hjemmekamper mot Liverpool i Premier League. Liverpools manager Brendan Rodgers har ikke vunnet borte på fem forsøk mot Arsenal i PL (0-2-3).

– Jeg mener vi var strålende. I førsteomgangen var vi gode bakover og skapte mye framover. Cech fikk fortjent applaus for redningene sine. Vi kom litt under press i annenomgangen. Det var fint å holde nullen, men jeg skulle gjerne sett at vi hadde klart å sette inn vinnermålet, sa Liverpool-manager Brendan Rodgers.

Manchester City topper Premier League etter tre runder med ni poeng. Leicester, Liverpool og Man Utd har sju poeng. Liverpool holdt nullen for tredje gang. Arsenal er oppe i fire poeng etter en noe treg start på sesongen.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus