Meny

Tommy Rustad imponerer i VM

IMPONERER: Tommy Rustad imponerte i VM-runden i STCC i Canada. Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix
Tommy Rustad imponerte med fjerdeplass under VM-runden i Canada. På hjemmebane i helgen handler alt om EM-tittelen.

– EM og VM er flettet i hverandre. Jeg må skru på EM-bryteren. Da er det ikke så farlig om jeg ikke klarer å kjøre ifra de raskeste. Målsettingen er å dra herfra som EM-leder, uavhengig av resultatene. Jeg må pushe, for ingenting kommer gratis, sier Rustad til NTB før helgens runde på Hell.

Kort vei

Han ligger på annenplass i EM sammenlagt med 53 poeng, to færre enn franskmannen Jéròme Grosset-Janin.

– Det er realistisk å vinne EM-runden og være blant de ti beste i VM innledningsvis. Det har jeg vært i nesten hele år når alt har fungert, sier Rustad, som var beste nordmann i den forrige VM-runden.

Han har tidligere vunnet det svenske motormesterskapet (STCC) og har lang erfaring bak rattet.

– Jeg vet hvor kort vei det er mellom himmel og helvete. Nå er vi i «Helvete», så vi får håpe vi kommer til himmelen, sier veteranen.

Blir ikke lei

Han innrømmer at det er spesielt å kjøre på norsk jord.

– Det er litt spesielt å kjøre på hjemmebane. Jeg merker at det er litt mer fokus. Samtidig er det veldig motiverende. Alle nordmenn ønsker å vinne på hjemmebane, sier motorveteranen.

46-åringen blir aldri lei motorsport.

– Skjønner ikke at en blir gammel. Jeg elsker å drive med bilsport. Så lenge jeg er motivert og noen er villige til å ta regningen, kjører jeg, gliser Rustad.

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus