Rosenborg vant på bortebane

Pål André Helland sørget for å sende RBK i ledelsen.
Pål André Helland sørget for å sende RBK i ledelsen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Pål André Hellands straffemål etter pause gjorde at Rosenborg vant 1-0 borte over KR Reykjavik i 1. kamp av 2. kvalifiseringsrunde til europaligaen.

Alexander Søderlund ble revet ned av Rasmus Christiansen etter 55 minutter. Dommeren pekte på straffemerket. Pål André Helland viste ingen nåde fra ellevemetersmerket og sendte RBK i ledelsen på Island.

Rosenborg hadde på ingen måte imponert før scoringen. Trønderne var riktignok det førende laget og hadde noen store muligheter. Defensivt hadde Rosenborg god kontroll. KR kom kun til halvsjanser de første 55 minuttene.

Like etter straffescoringen hadde klubben fra Reykjavik en kjempemulighet til å utligning. På et innlegg på bakre stolpe var Oskar Örn Hauksson kun en millimeter ifra å få foten på, men ballen skled så vidt forbi vingen.

Ti minutter før slutt var Hauksson igjen nære på. Islendingen løp seg fri fra Mikael Dorsin da et innlegg ble slått inn, men avslutningen gikk til side for mål.

I sluttminuttene kontrollerte den norske serielederen inn seieren. KR klarte ikke å skape sjansene de behøvde.