Capello sparket i Russland

Fabio Capello har fått fyken som landslagstrener for Russland.
Fabio Capello har fått fyken som landslagstrener for Russland. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Fabio Capello er ferdig som landslagstrener for Russland. Det rapporteres at italieneren får hele 120 millioner kroner i etterlønn.

– Det russiske fotballforbundet og hovedtrener for Russlands landslag, Fabio Capello, er blitt enige om å terminere kontrakten, skriver forbundet på sine nettsider.

Capello ble ansatt for å lede laget i VM på hjemmebane i 2018, men slik blir det ikke. Etter et svakt fotball-VM i Brasil og en dårlig innledning på EM-kvalifiseringen har forbundet tatt avgjørelsen om å la 69-åringen gå.

Ingen bombe

– Vi takker Capello for hans arbeid som landslagstrener og ønsker ham alt det beste i karrieren videre, skriver forbundet.

De russiske fotballtoppene og Capello har diskutert arbeidsforholdet siden juni, og nyheten om sparkingen er på ingen måte en bombe.

Massiv etterlønn

Italieneren skal ha vært den best betalte fotballtreneren i internasjonal fotball, og har hatt en årslønn på vel 70 millioner kroner. Det er ventet at han kan få rundt 120 millioner kroner i etterlønn.

Det er ikke kjent hvem som skal ta over for Capello, men CSKA-trener Leonid Slutskij skal ifølge flere medier være den største favoritten.

Personvernpolicy