Har fått testikkelkreft – må trekke seg fra Tour de France

Ivan Basso har fått påvist kreft, og er ute av touren.
Ivan Basso har fått påvist kreft, og er ute av touren. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ivan Basso har fått påvist testikkelkreft, og er ute av årets tour.

Ivan Basso meddelte mandag at han må trekke seg fra årets utgave av Tour de France.

– Jeg har en trist beskjed å komme med. Etter at jeg krasjet på femte etappe har jeg hatt vondt i den ene testikkelen. I morges var jeg ikke til undersøkelse, og den viste at jeg har kreft i den venstre testikkelen, sa Basso på en pressekonferanse mandag ettermiddag, ifølge TV 2.

Da var det kun to timer siden han hadde fått beskjeden fra legen.

Den rutinerte rytteren brukte pressekonferansen til å takke lagkameratene for støtten. Kaptein Alberto Contador tok nyheten svært tungt og slet med å holde tårene tilbake da han snakket om Basso.

– Det var et hardt slag for laget vårt. Jeg hadde aldri forestilt meg noe som dette. Først må vi analysere det og deretter støtte Ivan og familien hans. Jeg er her for å gi Ivan støtte fra hele laget, sa Contador, og lovet å gjøre alt for å kunne feire med gul trøye sammen med Basso i Paris.

Personvernpolicy