Eliteserielagene unngikk cupbomber

Rosenborg fikk en enkel oppgave med å slå ut Tromsdalen av cupen.
Rosenborg fikk en enkel oppgave med å slå ut Tromsdalen av cupen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

I de sju ferdigspilte NM-kampene var det eliteserielagene som trakk det lengste strået og sikret seg avansement til kvartfinalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kun Sarpsborgs kamp mot Brann gjenstår onsdag kveld.

Nærmest å ryke ut var Viking, som trengte straffer mot Kristiansund. Der scoret laget på sine tre første, mens Kristiansund ikke fikk uttelling på sine tre.

Suleiman Abdullahi og Samuel Adegbenro scoret i ordinær tid for Viking. Espen Næss Lund og Sverre Økland scoret vertenes mål, men var sammen med keeper Conny Månsson de tre som bommet i straffesparkkonkurransen.

Først ut var Rosenborg og Molde, som hadde få problemer mot de to gjenværende lagene fra nivå tre.

Mohammed Ahamed reduserte for Tromsdalen med en heading etter 51 minutter, men etter det handlet alt igjen om Rosenborg. Men to mål av innbytter Pål André Helland bidro til at Rosenborg vant med festsifre. De øvrige målene kom ved Malec og et selvmål av Steffen Pedersen.

Heller ikke Molde lot gjestene komme inn i kampen. Ola Kamara satte inn 1-0 etter 11 minutter, før Tommy Høiland doblet ledelsen fra straffemerket da halve omgangen var spilt. I annen omgang økte Molde ledelsen da Kvik-forsvarer Ole Strømsborg headet ballen i eget mål.

Storscorer Adama Diomande satte inn to av målene, mens backene Daniel Granli og Ville Jalasto fikk hver sin nettkjenning. For Strømmen ble oppgaven enda vanskeligere av at Fredrik Nilsen ble utvist i 1-5-tapet

Odd tok tidlig ledelsen mot Åsane ved Håvard Storbæk. Samme mann doblet ledelsen like etter pause, før spissene Frode Johnsen og Olivier Occean scoret hvert sitt mål i 4-0-seieren.

Også Mjøndalen vant 4-0. Stian Aasmundsen skrudde inn et flott frispark til 1-0 mot Hødd. Deretter sørget mål av Sanel Kapidzic, Erik Midtgarden og et selvmål av Jesper Törnqvist for at det endte med storseier.

Sandefjord måtte slite mer da de møtte Hønefoss, men rodde i land en 3-2-seier. Avgjørelsen kom da Kristoffer Normann Hansen driblet seg gjennom hele forsvaret og trillet ballen mellom beina på keeper etter 75 minutter.

Pål Kirkevold og Jean Alassane Mendy scoret gjestenes to første mål, mens Kevin Beugre satte inn vertenes to mål. (©NTB)

Personvernpolicy