Marit Bjørgen er gravid

Marit Bjørgen har ingen planer om å avslutte karrieren selv om hun er gravid. Trener Egil Kristiansen er sikker på at Bjørgen kommer tilbake på toppnivå etter fødselen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske langrennsdronningen brukte tirsdagens pressetreff i Hemsedal til å fortelle at hun og samboer Fred Børre Lundberg venter barn. Det betyr at hun står over hele neste langrennssesong.

35-åringen, som er 14 uker på vei, bekreftet i april at hun ikke kommer til å legge opp som topputøver. Dét har ikke forandret seg selv om hun ikke kan stille til start i vinter.

– Jeg har en plan om å komme tilbake. Målet er VM i Lahti, påpeker Bjørgen overfor TV 2.

– Litt planlagt

På spørsmål om graviditeten var planlagt, svarer hun følgende:

– Det var vel litt planlagt, men jeg, eller vi, hadde jo ingen garanti for at det kom til å skje. Men nå gikk det jo bra, og jeg skal bli mor i desember. Så da ser det dårlig ut med Tour de Ski.

Bjørgen slapp den hyggelige nyheten med de norske lagvenninnene ved sin side i Hemsedal. Hun fikk stor jubel og applaus fra Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg og de andre løperne.

Landslagstrener Egil Kristiansen gleder seg også over at Bjørgen skal bli mor.

– Hun har sagt til oss tidligere at hun ønsker barn, og da er det veldig hyggelig at hun nå er blitt gravid, sier Kristiansen til NTB.

Overrasket trener

Mens lagvenninnene fikk vite om graviditeten søndag, har Kristiansen visst om det en god stund.

– Marit spurte om vi kunne ta en prat, og da skjønte jeg at noe var i gjære. Men jeg ble likevel litt overrasket, smiler han.

– Tror du hun kan komme tilbake for fullt etter fødselen?

– Marit har hele veien sagt at hun skal satse mot Lahti, og hun vet hva det innebærer og hva som skal til for å levere toppresultater. Hun ønsker ikke å være nest best. Marit er en målbevisst person, og det er veldig mulig at hun klarer det, svarer han.

Deltar på samlinger

Rognes-løperen forteller at hun ønsker å delta på landslagssamlinger videre, så lenge formen er god nok.

– Det er litt begrensninger på hvor mye og hvor hardt man kan trene når man er gravid. Det finnes ingen fasit, men jeg har fått litt begrensninger. Målet er at jeg skal være med på samlingene i august og september, sier Bjørgen til TV 2.

Personvernpolicy