Haugli: - De lot det gå for langt

Maren Haugli snakker ut om Peter Mueller-skandalen i VG. – Skøyteforbundet lot det gå altfor langt, sier hun.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagstrener Peter Mueller fikk sparken etter å ha kommet med en upassende kommentar til Haugli under en middag. Haugli er ikke imponert over hvordan forbundet taklet situasjonen.

– Peter er en fargerik person, han er den han er, men jeg undres hvor lederne rundt var hen. De visste hvordan jeg opplevde ting, likevel lot de det gå som det gjorde, sier Haugli til VG.

Episoden under den famøse middagen var ikke eneste gang Haugli meldte fra til forbundet om Mueller.

– Jeg opplevde at jeg og andre, som var utenfor forbundsgruppen, ble behandlet på en annen måte, dårligere måte, enn de som var inne i varmen, sier hun.

– Det har jeg også sagt fra om, sier hun og påpeker at dette er en av årsakene til at hun fortsatt ikke har tillit til enkelte i Skøyteforbundet.

– Etter å ha fortalt min oppfatning av hvordan ting var når vi var ute og reiste, synes jeg det var forferdelig leit at det ikke ble tatt tak i, men at det gikk så langt som det gjorde, sier Haugli i VG-intervjuet.

Angrer ikke

Etter at Mueller fikk sparken har skøyteleiren vært preget av uro. Det har også Haugli fått merke gjennom et voldsomt mediekjør.

– Det har ikke vært lett å holde kjeft, noen ganger har jeg hatt lyst til å ta til motmæle da rabalderet holdt på som verst, men jeg er i ettertid glad for at jeg ikke sa ifra, sier hun.

Haugli sier at hun har klart å stenge saken ute. Hun har jobbet i sin egen lille boble, der konsentrasjonen har vært rettet mot neste konkurranse.

– Det har vært helt avgjørende at jeg ha klart å stenge ute dette og levd i den boblen. Det er først nå i etterkant jeg har sett hvor mye dette har kostet, sier hun.

Hun har også fått negative kommentarer, fra enkelte som har gitt henne skylden for det hele.

– Det viktigste var den følelsen jeg satt med i magen, at jeg ikke hadde gjort noe galt, at det var riktig å si ifra. Ikke misforstå meg, det var ikke noe moro, men siden jeg hadde den tryggheten, om at jeg ikke har gjort noe galt, så prellet den kritikken som kom lettere av, sier hun.

Ikke snakket med Mueller

Skøyteløperen har ikke snakket med Mueller siden han fikk sparken. Hun understreker at hun ikke ba om at treneren skulle sparkes.

– Jeg sa bare ifra, det var opp til andre å avgjøre hva de skulle gjøre. Jeg framsatte ikke ett krav til forbundet, ikke ett krav om hva det var nødt til å gjøre med den saken. Det fortalte jeg også til Håvard Bøkko, forteller hun.

I ettertid føler hun at hun har lært mye.

– Jeg har lært mye om meg selv og jeg har hvordan jeg skal takle et enormt press og forholdet til mennesker, sier hun. (©NTB)

Personvernpolicy