Haugland inn i dopingkampen

Valgerd Svarstad Haugland er valgt inn som nytt styremedlem i Antidoping Norge.

OSLO (ABC Nyheter): Tidligere Krf-politiker og «idrettsminister» Valgerd Svarstad Haugland er valgt inn i styret til Antidoping Norge.

Haugland var aldri i tvil da hun ble forespurt av Norges Idrettsforbund (NIF) om å slå et slag for kampen mot doping.

- Norge er et foregangsland når det gjelder bekjempelse av doping og dette er noe jeg gjerne vil bidra til at skal fortsette. Jeg er opptatt av at idretten skal være ren og føler meg beæret over at idrettsforbundet har foreslått meg, sier Valgerd Svarstad Haugland til ABC Nyheter.

Ferskt

Haugland har en viss kjennskap til idrettslige spørsmål fra sin tid innen politikken. I perioden 2001-2005 var hun kultur- og kirkeminister hvor idretten var et av hennes ansvarsområder som statsråd.

Hun synes det er spennende å «være tilbake».

- Det å få jobbe med noe som angår idrett er meget spennende. Styrevervet i Antidoping Norge er så ferskt at jeg ikke har vært på noe møter ennå. Første gang jeg vil delta er neste møtet som er i juni, sier Haugland.

Ydmyk

Det nye styremedlemmet i Antidoping Norge har ingen spesielle kampsaker og mener den generelle kampen mot forbudte stoffer er den viktigste.

Hun er også ydmyk overfor det nye vervet.

- Norge er er foregangsland og har vært skånet mot store skandaler, det håper jeg å kunne være med på å sørge for at skal fortsette. Jeg er ydmyk før jeg begynner skikkelig - for Norge har hatt, og har fortsatt, mange personer som gjør en fabelaktig jobb innen arbeidet mot doping, både nasjonalt og internasjonalt.

- Men jeg gleder meg voldsomt til å begynne, sier hun til ABC Nyheter.

Styret består av fire styremedlemmer og to varamedlemmer der staten og NIF oppnevner tre medlemmer hver.

Medlemmene i styret skal ha en frittstående stilling i forhold til stiftelsens virksomhet og i denne sammenheng ikke ha tillitsverv som styremedlem i NIF eller særforbund, eller ansettelsesforhold hos staten ved relevant fagdepartement, NIF eller særforbund.

Se hele styret til Antidoping Norge her.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden