Rumenigge drar til Sveits

Skal gjøre alt for å få Franck Ribery spilleklar til Champions League-finalen.

(ABC Nyheter): Bayern Münchens administrerende direktør, den tidligere tyske storspilleren Karl-Heinz Rummenigge, drar egenhendig til UEFAs hovedkvarter i sveitsiske Nyon for å snakke med forbundets øverste ledelse.

Sak: Få Franck Ribéry spilleklar til finalen i Champions League mot Inter den 22. mai.

- Jeg kommer til å være tilstede i Nyon. Vi skal kjempe, vi skylder oss selv dette og ikke minst, vi skylder Franck dette, sier Rummenigge til klubbens egen hjemmeside i dag.

Les også: Ribery utestengt fra finalen

I morgen kommer den tyske finalisten til å legge inn en anke i saken mot Franck Ribéry. Franskmannen ble utvist i semifinalen mot Lyon og ble ilagt tre kampers karantene. Han har sonet én kamp - returopppgjøret mot Lyon - men er per i dag ikke klarert for finalen i Madrid om knappe to og en halv uke.

Rummenigge mener avgjørelsen om å gi Ribery tre kampers karantene er feil.

- Hovedoppgaven vår overfor UEFA er å få fremt poenget med at handling ikke var preget av «vold» og med overlegg, men farefullt spill, sier han videre.

Han kommer ikke til å anke avgjørelsen om at Ribéry fikk gult kort for forseelsen da han stygt stemplet Lisandro Lopez tidlig i første omgang hjemme på Allianz Arena, men håper UEFA nå tar til fornuft.

- Klarer vi dette er det en liten mulighet for at Franck blir klar til finalen. Alle som så situasjonene så at det ikke var med overlegg. Også spilleren som ble tacklet har offentlig gått ut og sagt at dette ikke var gjort med overlegg, det hjelper, sier Rummenigge i dag.

Les også: Robben avgjorde - etter Ribérys utvisning

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden