Pellizotti ikke til start i Giroen pga. doping

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fjorårets annenmann i Giro d’Italia, Franco Pellizotti (32), stiller ikke til start i årets ritt på grunn av en pågående dopingsak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Gazzetta dello Sport vil det internasjonale sykleforbundet (UCI) utestenge Pellizotti på grunn av unormale blodverdier i forbindelse med fjorårets Tour de France.

– Det er bekreftet at det dreier seg om Pellizotti, men jeg har ikke sett UCIs dokumentasjon i saken slik at jeg vet de eksakte detaljene. Jeg tror han går glipp av årets Giro, sa presidenten i Det italienske sykleforbundet Renato Di Rocco til Reuters mandag.

– Det er en stor skam. Han representerer vårt største lag og vi er noen få dager unna starten på Giro d’Italia. Rittet vil gå av stabelen og det vil bli tatt over 500 dopingprøver. Vi får håpe at dette er den siste dopingsaken for dette skader sykkelsporten, sa Di Rocco optimistisk.

Liquigas, Pellizottis lag, hadde ingen kommentarer rundt saken mandag.

Årets Giro d’Italia starter i Amsterdam lørdag. Flere syklister blant annet en del italienske er blitt dopingavslørt i den senere tiden.

Pellizotti syklet inn som tredjemann i fjorårets ritt, men ble flyttet opp en plassering da vinneren, Danilo Di Luca, ble deplassert på grunn av bruk av EPO. (©NTB)