Enige om skilsmisse

Skeids spillere informert om at Arild Stavrum fratrer så fort det lar seg gjøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter): Arild Stavrum og Skeid har blitt enige om å gå hvert til sitt med så fort det lar seg gjennomføre.

Det bekrefter Skeid Fotballs styreformann Konrad Kuhlman overfor ABC Nyheter.

- Arild har gjort en fantastisk jobb og det er sterkt beklagelig at han ikke lenger er trener for Skeid. Vi har kommet til enighet om å gå fra hverandre, sier Kuhlman til ABC Nyheter.

Les også: Feilinformerte om spillersalg

Informerte spillerne i dag

Etter det ABC Nyheter vet så har Stavrums avgang ligget i kortene lenge. Onsdag i forrige uke sa flere kilder med god kjennskap til Skeid at Stavrum var ferdig i klubben.

Men klubben ønsket at kristiansunderens siste kamp skulle være foran Skeids egne «okser». Derfor blir avgangen offisielt først annonsert i dag.

Kuhlman sier det utelukkende er økonomiske motiv som gjør at den tidligere toppspilleren nå forlater osloklubben.

- Dette er noe Arild og Skeid har blitt enige om og det er ingen vonde følelser forbundet med hans avgang. Han måtte gå så mye ned i lønn at det er fullt forståelig at han ikke vil fortsette i klubben.

- Spillerne har blitt informert om situasjonen på dagens trening og på en dag som dette er det på sin plass å ønske ham lykke til videre. Han har gjort en formidabel innsats under de forutsetningene som har rådet det siste tiden.

Det er i øyeblikket usikkert hvem som overtar jobben som hovedtrener i Skeid, men den økonomiske situasjonen tilsier at løsningen blir dagens assistenttrener, Eivind Sundet.

- Akkurat det må vi komme tilbake til, sier Kuhlman til ABC Nyheter.

- Må ha inntekt

Arild Stavrum bekrefter at avgangen er uten dramatikk. Ifølge ham selv så hadde han rett og slett ikke råd til å fortsette i Skeid.

- Skeid er i kjempeøkonomisk trøbbel og jeg skulle gjerne ha trent Skeid gratis om jeg kunne, men jeg er helt avhengig av å ha en inntekt. Trøsten får være at jeg drar fra en klubb som ligger på toppen av tabellen, sier Stavrum til ABC Nyheter.

Nå går den tidligere Molde- og Bærumtreneren i tenkeboksen.

- Det er altfor tidlig å si noe om hva som skjer. Jeg er glad i fotball og vil fortsette med det, men hva, hvor og når, er altfor tidlig å si nå.

Trenerspørsmålet i Eliteserieklubbene Hønefoss og Kongsvinger er per i dag ikke hundre prosent avklart.

Kongsvinger har foreløpig ansatt svenske Tony Gustavsson frem til VM i Sør-Afrika mens Hønefoss har en «uskolert» Tom Gulbrandsen som hovedtrener i dag.

Stavrum vil ikke utelukke noe, men bedyrer at han ikke har tenkt mye på nye jobber.

- Helt umulig å si, dette er blitt kjent i dag. Men jeg vil fortest mulig tilbake, sier han.

Jobber på spreng

Skeid kjemper en desperat kamp om å overleve som klubb. Konkursspøkelset truer den tradisjonsrike 2. divisjonsklubben og Kuhlman sier man ennå ikke er i mål.

- Det viktigste for oss nå er arbeidet med gjeldssanering. Og skal dette gå bra så er vi fullstendig avhengig av å lykkes med det.

Parallelt i arbeidet med å skaffe mere penger til klubben jobber Skeid jobber hardt med å redusere kostnadene.

Kuhlman har tidligere uttalt til ABC Nyheter at klubben må få ned utgiftene per måned med 600.000 kroner.

- Vi må redusere kostandene fra 900.000 til 300.000 i måneden, sa Kuhlmann til ABC Nyheter.

Etter tre kamper i årets 2. divisjon står Skeid med syv poeng av ni mulige og topper sin avdeling. I går ble et av lagene som på forhånd var utpekt som favoritt til å rykke opp, Hødd, slått med 1-0 hjemme på Bislett.

Personvernpolicy