Eggen og Drillo med fotballbok

Trenerguruene blåser liv i et gammelt og «betent» tema.

OSLO (ABC Nyheter): Trenerlegendene Nils Arne Eggen og Egil Drillo Olsen vil i løpet av høsten trolig blåse et nytt friskt pust i spillestilsdebatten i Norge.

For til høsten kommer nemlig to av norsk fotballs mest markante skikkelser med en bok om fotball.

- Jeg har kjent Egil nesten hele livet og vi er enige om mye vi, men det er også mye vi er uenige om, sier Nils Arne Eggen til ABC Nyheter.

Andre perspektiv

Fotballboken, som blir ført i pennen av Eggen og Olsens gode venn Otto Ulseth, er planlagt publisert i begynnelsen av september og vil ta for seg flere sider av spillet.

Men Nils Arne Eggen sier at ulike måter å spille fotball på vil stå sentralt i verket.

- Det er jo i første rekke en fotballbok og spillestiler vil selvfølgelig være et tema. Men den vil også ta for seg andre sider av spillet. Fotballen favner om så mye, blant annet sosialt og politisk. Vi tar også for oss fotballen rundt disse temaene, fortsetter Eggen overfor ABC Nyheter.

Les også: Fotball-VM uten forfattere


Garanterer debatt

Det er forlaget Aschehoug som gir ut boken og sjefredaktør for forlagets skjønnlitterære avdeling, Harald Engelstad, er sikker på at Eggen og Olsen vil skape ny blest rundt diskusjonen om fotballens ulike stilarter.

- Spillestiler er et meget sentralt tema i boken og jeg er sikker på at den vil på ny få folk til å diskutere måter å spille fotball på. Vi både håper og tror at det blir en bok som mange vil lese. Det er tross alt to store legender som gjør comeback, fortsetter Engelstad.

Hjelp av paven

Drillo kommer med bok sammen Nils Arne EggenDrillo kommer med bok sammen Nils Arne Eggen

Aschehoug har store forhåpninger til boken. Tittelen er ennå ikke klar, men de sier man har hentet inspirasjon fra det geistlige.

- Vi har ikke bestemt oss helt ennå, men arbeidstittelen vi har i dag er «Det viktigste av alt uviktig», sier Engelstad til ABC Nyheter.

Det var Pave Johannes Paul II som i sin tid sa at «av alle uviktige ting i verden er fotball det viktigste».

Eggen på sin side ønsket ikke å røpe navnet på boken, men mente at en passende tittel burde være noe som stod i stil til at to gamle fotballhelter nå jobbet sammen igjen.

- Jeg har forslått «Muppet Show», sier en humoristisk Eggen til ABC Nyheter.

Jobbet siden februar

Både Nils Arne Eggen og Egil Drillo Olsen har gitt ut bøker tidligere.

Eggens velkjente «Godfoten» kom ut i 2003 mens han i 2005 gav ut boken «Godfot-arven» sammen med sin sønn, Knut Torbjørn.

Egil Drillo Olsen kom ut med bok i både 2008 og 2009. I fjor lanserte den norske landslagssjefen boken «Drillos geografiquiz» mens han året før gav folk et innblikk i tiden som sjef for det irakiske landslaget. For to år siden kom han med boken «Bortekamp, Med Drillo i Midtøsten».

Arbeidet med «Det viktigste av alt uviktig» har pågått i noen måneder.

- Selve arbeidet med boken har pågått siden februar, sier sjefredaktør Engelstad til ABC Nyheter.

Det har ikke lyktes ABC Nyheter å få en kommentar fra Egil Drillo Olsen i forbindelse med utgivelsen av boken.

Les mer om sport i ABC Nyheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden